Kamila
Inšpirácia na sviežu čokoládovo - smotanovú tortičku s višňami, bez múky, menej cukru ... Syn sa ma nedávno pýtal či neviem upiecť dva koláče podľa rovnakého receptu. No neviem. Však to tak aj miestami vyzeralo. Podobnú som už robila, táto bola opäť iná.
Korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
3 | polievkové lyžice | kakao |
5 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
Višňová náplň: | ||
1 | kus | višňový kompót |
1 1⁄2 | kusov | Zlatý klas |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Korpus: Vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny, ručne primiešame preosiate kakao. Cesto rozotrieme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie o priemere 28cm. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Višňová náplň: Višne scedíme. Šťavu zohrejeme a primiešame k nej škrob rozmiešaný vo vode (100ml), uvaríme hustú "kašu" , pridáme višne a ešte malú chvíľu povaríme. Višňovú hmotu rozotrieme na vychladnutý korpus. necháme vychladnúť.
Smotanová náplň: Šľahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha. Prešľaháme macsarpone s cukrom (medom), ručne k nemu primiešame k jemný tvaroh. Obe hmoty zľahka spojíme. Smotanovú náplň rozotrieme na višňovú vrstvu a tortu dáme na pár hodín do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.