reklama

Višňovo-čokoládová torta

Pridal/a Kamila dňa 28. 11. 2016 - 16:36 - Recepty Kamila
Višňovo-čokoládová torta, Torty, recept, Kamila

Kamila


reklama

Inšpirácia na sviežu čokoládovo - smotanovú tortičku s višňami,  bez múky, menej cukru ...  Syn sa ma nedávno pýtal či neviem upiecť dva koláče podľa rovnakého receptu. No neviem. Však to tak aj miestami vyzeralo. Podobnú som už robila, táto bola opäť iná. Hambím sa

Ingrediencie
Korpus:
5 kusov vajce
3 polievkové lyžice kakao
5 polievkové lyžice trstinový cukor
Višňová náplň:
1 kus višňový kompót
1 1⁄2 kusov Zlatý klas
Smotanová náplň:
250 gramov mascarpone
250 gramov jemný tvaroh
250 millilitrov šľahačková smotana
1 kus vanilkový cukor
1 polievková lyžica práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: Vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny, ručne primiešame preosiate  kakao. Cesto rozotrieme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie o priemere 28cm. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Višňová náplň: Višne scedíme. Šťavu zohrejeme a primiešame k nej škrob rozmiešaný vo vode (100ml), uvaríme hustú "kašu" , pridáme višne a ešte malú chvíľu povaríme. Višňovú  hmotu rozotrieme na vychladnutý korpus. necháme vychladnúť.

Smotanová náplň: Šľahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha. Prešľaháme macsarpone s cukrom (medom), ručne k nemu primiešame k  jemný tvaroh. Obe hmoty zľahka spojíme.  Smotanovú náplň rozotrieme na višňovú vrstvu a tortu dáme na pár hodín do chladničky.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama