Napíšem iba recept na cesto, lebo každý má rád tie "svoje" suroviny, ktoré pridáva do pizze(sun) Ja osobne mám najradšej, keď je taká "plná" a dávam tam nakrájanú šunku(salámu), papriku, paradajku, cibulu, cesnak a navrch pridávam nastrúhaný tvrdý syr, no niekedy aj syr Niva(sun) Ale je to ozaj na každom, čo si tam kto dá, lebo niekto má rád aj pizzu na sladko(sun)
250 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | liter | kyslá smotana |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
2 | kusov | vajce |
saláma | ||
zelenina |
Do misy nasypeme múku, premiešanú s kypr.práškom. Pridáme vajíčka a kyslú smotanu. Namiesto kyslej smotany môžeme použiť jogurt alebo zakysanku.
Suroviny spolu zmiešame a hustejšie cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Posypeme surovinami, ktoré milujeme: zelenina, saláma... Občas to robím tak, že tie suroviny zamiešam do cesta a to následne nalejem na plech.
Dáme zapiecť do rúry predhriatej na 150 st, asi na 40 minút, záleží od trúby.
Syr dávam až tak 5 minút pred dopečením, aby sa iba roztiekol. Dobrú chuť želám.
Naozaj je velmi dobrá a hlavne to je nekysnuté cesto a nemusí sa vaľkať.
urcite vyskusam(y) (hug)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zajtra to chcem vyskúšať, páči sa mi, že sa to nevaľká, to ja nemusím.(clap)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lia, pomoc. Mne sa to nepodarilo.;-( Cesto zostalo nedopečené, mám el.rúru, aj som to dala na silnejšie, 150 st. je málo.Aké to má byť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak tomu nerozumiem-mne sa to podarilo vždy a už som to robila aspoň 10 krát. A vrch ako vyzerá? Je spečený? Ak nie, tak to zakri alobalom a dopeč. Mne sa už tiež stalo(ale pri koláčoch), že podla času v recepte to ešte nebolo dopečené(naozaj neviem, či to je v rúre-ale táto pizza sa mi vydarí vždy! Skús to takto, ako som písala. Mrzí ma, že sa Ti neprepiekla(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vrch je pekne upečený, ale čo už. Vyjedám tú oblohu a cesto ide veru /robím to nerada/ do koša.Ja si myslím, že som to mala piecť od začiatku aspoň na 180 st.Nevadí, skúsim niekedy znova.:-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mala si to dopiesť s tým alobalom-nič by sa tomu nestalo, ja to tak robievam, keď sa mi niečo nedopečie.(sun) A nabudúce môžeš dať vačšiu teplotu-ako vravím(aj podla skúseností), každá rúra je iná.(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
OK, skúsim na budúce.(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte ma napadlo-nemala si náhodou menší plech? Treba to skôr dať na vačší plech-skôr sa prepečie(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vidíš, to je pravda.Ale bol len o trošku menší od klasického,na tom som mala už upečený jahodkový koláč.Ďakujem za vyriešenie záhady,detektív Oriešok.(y)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lia, ani mne sa to nepodarilo;-( , vyzeralo to presne tak, ako u Daisy(giggle) , tak som tomu potom riadne pripiekla stupne Celzia a zjedla sa a chutila :-P ....akurát som už potom ten syrik na vrchu mala taký potvrdší:-D :-D :-D . Nevadí, na budúce to hneď dám (ako som kukala na moju rúru) hneď na 180-200;-) ;-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Helus72, tak to urob tak, ako píšeš. Dnes som ju piekla a je super! Po 40-tich minútach bola normálne prepečená, len farbu nemala tú správnu, tak som dala na dvestovku a po desiatich minútach som vypla a nechala, asi ešte desať minút. Inak neviem prečo, ale neva-posielam aspoň fotečku, nech si urobíte chute.(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lia, zachranila si ma, uz som chcela vypisovat, ze kto ma recept (giggle). mala som o deci menej kyslej smotany a dala som cely prasok a vysla vyborna. piekla som ju 20 min. na 200 stupnoch. (mam staru trubu, robi si co chce).(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada, že chutila-my ju lúbime a nemusí kysnúť...samozrejme, že ako komu pečie rúra, tak si to prispôsobí(y) (sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Od dnes máme chrípkové prázdniny,tak som robila deťom...Výborná,rýchla,podarila sa na prvý krát,super(y) (clap) :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Juj, som rada-ja robím už len túto:-) (sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja je vyborna diky len tak dalej (clap) (clap) (clap) (clap) (y) (y)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
joooj vyyybornaaa;-) ja som dala jednu kyslu smotanu a asi deci a pol kefiru a hmmm (clap) fantasticka (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) .. dakujem :-P :-*
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera super a mozem pouzit aj spaldovu muku? (clap)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neskúšala som, ale za skúšku nič nedáš :-) len, ako píšem vyššie-každá rúra pečie inak, tak si čas pečenia treba prispôsobiť, poprípade treba zvýšiť teplotu-tu by som ale vrch prikryla alobalom :-) (sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
(y) vyskusam (sun)