reklama

Talianske placky pangani

Pridal/a lia6 dňa 08. 12. 2009 - 17:47 - Recepty lia6
Talianske placky pangani, Drobné pečivo, recept, lia6

reklama

Veľmi chutné...škorica, kardamon a citrónová kôra im dajú fantastickú chuť.

Ingrediencie
200 gramov maslo
300 gramov práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
1 kus vajce
3 polievkové lyžice mlieko
  štipka škorica
  štipka kardamóm
3 polievkové lyžice mleté mandle
500 gramov hladká múka
  čokoládová poleva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V mise zmiešame maslo s cukrom a vanil.cukrom. Pridáme vajce, mlieko, kardamom, škoricu, citr.kôru, mandle a s preosiatou múkou vymiesime na cesto.

Z cesta vytvarujeme niekoľko hranolov, zabalíme do alobalu a odložíme na dve hodiny do chladničky. Rúru vyhrejeme na 190st.

Hranoly krájame na 1/2cm hrubé plátky, uložíme na plech vyložený peč.papierom a pečieme 15minút do zlatožlta. Necháme vychladnúť.

Spravíme si polevu a v nej namáčame hranoly-uložíme na pergamenový papier a necháme stuhnúť.

Ja som robila aj hranoly, aj kolieska(sun)

Výnos
25 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

vanelova, St, 09. 12. 2009 - 08:41

no pekné, pekné, díky, nepoznám ten kardamom, je to korenie? pá

lia6, St, 09. 12. 2009 - 18:17

Evka Ti už odpovedala...dík, Evi(sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama