reklama

Nikam ma nepúšta

zuzka98 , 27. 12. 2010 - 11:36

reklama

Ahoj

Moja mama ma nikam nepúšťa.Mám síce iba 12 rokov ale moje kamošky behajú po vonku a keď ma zavolajú že nech idem s nimi tak im vždy poviem že nemôžem a začnu si robiť srandu a posmievať sa.Pod pojmom von mysím knižnica škola a krúžky. Nemám na mysly diskotéky a behanie po sídlisku. Keď to mame poviem tak povie "Že mám iba 12 rokov a nebudem lietat po vonku" alebo "Že sa mi volačo stane"Čo si o tom myslíte? Má ma púšťať von alebo nie.

Napíšte čo si o tom myslíte.
Ďakujem.(flower)


reklama


reklama

Anet-net123, Po, 27. 12. 2010 - 13:48

Ja mám tento istý problém až na to že mám skoro 14. Porozprávala som sa s nimi a dospeli sme k tomu že od 15 môžem chodiť von. Podľa mňa by si sa mala s nimi porozprávať :-) držím palce (y)

lydusha (bez overenia), Po, 27. 12. 2010 - 14:12

Co to znamena chodit von?
To, ze sa ucis na jednotky, neznamena, ze ta musi pustat von, ucis sa hlavne pre seba, nie pre mamu ani pre nikoho ineho.
Takze mama ma asi ine dovody preco ta nechce pustat von a o tom sa musis pobavit s nou.
Nijaka univerzalna rada neexistuje ako na nu, neexistuju ani dve rodiny rovnake- cize co plati u nas- nemusi u vas a naopak.
My si mozeme mysliet cokolvek a tvoja mama s tym nemusi suhlasit.
Vsetko je postavene na dovere medzi vami a nie na tom, co napise niekto na webe...

lýdia k (bez overenia), Po, 27. 12. 2010 - 15:02

Milá zuzka(sun) aj moja dcéra mala sladkých 12-násť a chodila "von";-) .
Lenže to "von" u nej znamenalo,krúžky,tanečná,korčuľovanie,knižnica,volejbal ,basketbal.Podotýkam sama si to všetko vybrala a ako matka som ju poznala tak som jej dôverovala.Poznala som a poznám jej spolužiačky a kamarátky .
A ak máš zuzka(sun) pod pojmom "von" na mysli diskotéky a bezcieľne túlanie sa po sídlisku tak asi by som súhlasila s tvojou mamou.
Nič nevyriešiš s nami NM,chce to sadnúť si s maminou,len a len s ňou si vyjasniť pojmy a dojmy a nejako rozumne dať dokopy jej a tvoje predstavy.

A ešte 1 môj postreh -kto mi ho prosím vysvetlí?
Kde sa tie deti tak ponáhľajú,prečo chcú tak rýchlo dospieť,prečo si neužívajú detstvo so všetkým čo k nemu patrí??????:-O

zuzka98, Po, 27. 12. 2010 - 15:22

pod pojmom von mam kruzky a kniznicu
ani do skoly ma samu nepusty

lydusha (bez overenia), Po, 27. 12. 2010 - 15:49

Preco sa mi akosi nechce verit, ze by ta nepustala na kruzky a do kniznice? A preco sa ti tvoje kamosky smeju? Co su to za kamosky?

lýdia k (bez overenia), Po, 27. 12. 2010 - 16:28

no Zuzi(sun) ak napíšeš ,že ťa citujem:"ani do školy ma samu nepusty";-) /len pre informáciu ,ked si ako píšeš jednotkárka tak sa píše nepustí;-) ,týmto ťa nechcem uraziť,ale aj v inom príspevku máš na 1 -árku dosť chýb;-) /tak asi má nato potom mama vážny dôvod,asi si niečo vyviedla prečo ti nedôveruje.

zuzka98, Po, 27. 12. 2010 - 16:12

ja neklamem
a k tym kamaratkam viem ze to je nenormalne ale ony su take a ziadne ine niesu

lydusha (bez overenia), Po, 27. 12. 2010 - 19:36

Lydia, dobry postreh...jednotkarka by nemala robit take chyby;-)

lýdia k (bez overenia), Po, 27. 12. 2010 - 21:37

lydush(sun) medzitým stihla slečna pozmeniť text svojho blogu;-) (giggle)

AnnaK, Po, 27. 12. 2010 - 21:43

ved si s nej nerobte srandu - vsak ma iba 12...;-)

mariajana, Ut, 28. 12. 2010 - 12:16

Zuzka, píšeš, že Tvoja mamina hovorí: "Máš iba 12 rokov a nebudeš lietať po vonku" - no a to my nejako nesedí: Hádam len sedeniu v knižnici Tvoja mama nehovorí lietanie, a aké krúžky máš na mysli?Lebo väčšinou, myslím si, sú krúžky buď niekde v triede, alebo v telocvični...no ja neviem- možno existuje aj nejaký krúžok "lietania po vonku????"(sun) (giggle) :-D :-)

tymian, Ut, 28. 12. 2010 - 13:08

Ahoj Zuzka.

Porozprávaj sa so svojou mamou. Zrejme má svoj dôvod. A ty máš zasa ten svoj. Pokiaľ sa neporozprávate (bez zbytočných citových výbuchov), nedôjdete k dohode.
Mám dve deti. Dcéra má už pomaly 18 rokov. Ešte stále jej "dovoľujem", alebo "nedovoľujem" ísť von. Stále chodí do školy a stále je u mňa doma a teda pravidlá určujem - síce po dohode s ňou - ale stále ja!
Kamarátky - napamätám sa, že by sa jej vysmievali, rešpektujú ju. A to je to, čo je na tebe: ak sa Ti vysmievajú - prepáč, aké sú to potom kamošky? Kamarátky by mali stáť pri tebe. Ja sama mám kamarátky ešte zo základnej školy - je to už 25 rokov - a nestalo sa, aby sme sa jedna drujhuej niekedy posmievali.

Zuzka, želám Ti, aby si sa vždy vedela s mamou dohodnúť :-). Niekedy si neuvedomíme, že rodičia stále pri nás stoja, aj keď sa nám to nezdá.(sun)

zuzka98, Ut, 28. 12. 2010 - 13:20

Viete ich mami ich pustia všade. Ja sa im zdám nenormálna leba ma nikam nepúšťa. A vysmievať sa mi vysmievajú kôli tomu že ma nikam nepustí. Keby nebolo toho dosť tak mám najlepšie známky z triedy a myslia si že som bifloška.
A kedy začala vaša dcera chodiť von? A mám ešte jednu otázku môžem si písať mimo tochto.Chcem sa ešte niečo opytať.:-)

tymian, Ut, 28. 12. 2010 - 13:26

:-)
Aj keď bola mladšia chodila von. Myslím, že ak sa dodržiavajú pravidlá, tak by nemal byť problém. Záleží na tom, kedy, ako dlho, kde... Všetko sa dá dohodnúť, ale aj overiť, či je dieťa tam, kde mi tvrdí, že je... :-)

Kľudne mi napíš. Klikni na môj nic a pošli mi mail.

lulienka, So, 21. 07. 2012 - 20:39

No tak ja mám tiež 12. Napr. Včera som sa domov vrátila o 21:30. Ale dúfam že mi tu nebudete vypisovať že somm mladá a tad dalej (rofl)
No a keť som prišla domov tak mama mi povedala jednu karhavú vetu a ráno zas nič úplne v pohode. Keť ma moja mama nechcela ešte dávnejšie nikam pustiť tak som jej proste povedala : Mami bože trošička sa uvedom.Už je iná doma . Mami prosím veť čo by som mala vonku robiť proste rátaj s tím že to už inak nebude ! áno je viem možno vám to príde trochu kruté ale mne to pomohlo myslím že si uvedomila že už nemám 5 :-)

georgina, So, 21. 07. 2012 - 20:41

Lulienka, prosím ťa, všímaj si dátumy pod nadpisom. Tento príspevok je z decembra 2010.

mims, So, 16. 08. 2014 - 16:15

Mám 15, mama ma nikam nechce púšťať. Von môžem byť maximálne do 5 a aj to len so psom. Veľmi by som chcela ísť za kamarátmi do iného mesta, nič zlé nerobíme nikto z nás nefajčí nepije a ani nič podobné.. ani napriek tomu mi to nedovolí. Vyhovára sa, že ich nepozná, ale pri tom sa s nimi už niekoľko krát stretla. Neverí mi a to som ju ani raz neoklamala, na vysvedčení mám vždy samé jednotky vôbec nerozumiem jej správaniu. Keď niekam idem hneď si to preveruje. Áno som tak troch drzá, ale veď to je v mojom veku úplne normálne. Mám dojem, že mi vôbec dôveruje :-( Moju maminu veľmi ľúbim, zdrhnúť nechcem. Prosím poraďte čo mám robiť..

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama