reklama

kojím a bolia ma klby...

marttinka , 03. 08. 2011 - 10:33

reklama

Ahojte maminky, chcem sa vás len opýtať či aj vás počas kojenia bolievali klby. Kojím už pol roka a až teraz to začalo....hlavne v noci, niekedy mám pocit, že malú ani neudržím ked ju vyberám z postieľky na kojenie. Môže to byť z toho? Brali ste počas kojenia aj vitamíny (vápnik) ?


reklama


reklama

Martina79, St, 03. 08. 2011 - 12:34

užívam vitamíny pre tehotné a kojacie matky. A to nie pravidelne. Užívala som navyše zinok, lebo mi strašne vlasy padali. Neviem ti poradiť, ak to už dlhšie pretrváva, choď k lekárke, nech ti vezme krv. Možno niečo zistí, alebo ti poradí.

Evka1223, St, 03. 08. 2011 - 13:27

Tento istý problém som mala aj ja a keď už to bolo neúnosné, vyšetrili mi krv na "zápal". Potvrdila sa tzv. popôrodná polyartritída - zápal kĺbov následkom veľkej hormonálnej zmeny v tehotenstve a dojčení. Bolesti boli také obrovské, že som tiež nevládala udržať malú ani napr. stisnúť kľučku a otvoriť dvere.
Hormonálne zmeny môžu vyvolať rôzne metabolické procesy v organizme a nemusia to byť len psychózy.
Daj si vyšetriť krv na sedimentáciu, kyselinu močovú, CRP,...lekár už bude vedieť - všetko parametre potvrdzujúce zápal v tele.
Neváhaj, lebo sa to bude zhoršovať...zápal môže poškodiť kĺby natrvalo.

púpavienka, St, 03. 08. 2011 - 14:08

Utekaj k lekárovi, kojenie už ide na úkor tvojho tela. Vápnik sa ti už vyťahuje z kosti a to nie je správne. Lekár ti urobí vyšetrenia a poradí aj ďalej čo robiť.
Nie je to maličkosť, ale môže ovplyvniť celý tvoj život, môže prepuknuť či už artritída alebo možno aj reuma.
Nie je to z kojenia, jednoducho máš predispozicie na tie ochorenia.

Adinka, Št, 04. 08. 2011 - 23:43

Veru,skús sa dať vyšetriť.poradiť ti nejaké vitamíny,minerály,niečo na kĺby pre maminky vieme,ale ak máš tam niečo iné,treba sa na to pozrieť.Lebo ak treba zregulovať hormóny,nebude sa ti to vstrebávať a drahé minerály pôjdu dolu...vodou...krajšie povedané,prípadne zápal -na ten tiež treba aj niečo iné.
Pri dojčení by naopak mal organizmus namixovať taký hormonálny stav,že telo prijme vápnik zo stravy v maximálnom možnom množstve./ak samozrejme nekonzumuje vo väčšom množstve cukor, kávu, či iné vstrebávniu zabraňujúce pochutinky(giggle)
Mnohé mamičky bolievajú kĺby aj z nie dobrej polohy pri dojčení,nosení dieťatka,môžu byť ešte od tehotenstva uvoľnené a panva posunutá...
Možností je viac. Potom daj vedieť,ako si dopadla.(flower) (sun)

marttinka, So, 06. 08. 2011 - 18:10

...bola som u svojho gynekológa a povedala som mu o tých bolestiach...no a on nato: že to nemá nič spoločné ani s pôrodom, ani s kojením, nech idem ku svojmu obvodnému vyšetriť si krv.
a dovi -dopo !
U obvodného som ešte nebola... takže takto to je :-P

Adinka, So, 06. 08. 2011 - 20:28

ANo,najskôr obvodný,asi ti spraví krvné testy,alebo ťa už niekde pošle - zrejme najskôr na ortopédiu...;-)

Evka1223, Ne, 07. 08. 2011 - 00:09

Asi toľko....Mne diagnostikoval problém obvodný, nie gynekológ.
A trafil sa. Používal mozog...(y)
Vybrala som dávku injekcií na zmiernenie bolestí a kúru mazania najboľavejších kĺbov odpornou smradľavou masťou. Z A B R A L O.
Gynekológ nerieši telo ženy ako také...rieši len jednu časť jej tela...No comment.
Takže Dovi-dopo!
P.S. S bolesťami kĺbov nelez gynekológovi...ved frnda nemá kĺby (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)

dasa_, Ne, 07. 08. 2011 - 11:04

Ak nemáš problém s mäsom - skús domácu huspeninu, prípadne tlačenku.

Niekde som čítala, že číňanky sú nadšené konzumovateľky všetkých chrupaviek z hydinových kostí. Napríklad kvôli obsahu kolagénu - ten napríklad okrem pozitívnych účinkov na kožu (protivráskové) chráni aj klby.

púpavienka, Ne, 07. 08. 2011 - 11:38

Aj ja mám rada chrupavky a naozaj mi reumatologička povedala, že moju reumu to veľmi spomalilo, zrejme naozaj už telo vie že to potrebuje.
Lenže ak je to už bolesť vtedy je to už málo a treba hľadať vhodné lieky a hlavne diagnózu.
Gynekológ ma pravdu v tom, že to nemá nič spoločné s pôrodom, ale s dojčením veľmi veľa, nakoľko ak máš nejaké predispozicie na klbové ochorenie, tak sa to ukáže. Porozmýšľaj či je to vhodný gynekológ.

dasa_, Ne, 07. 08. 2011 - 12:14

sestra má tiež problémy s kĺbmi a ona hovorieva, že keď ju začnú viac bolieť, hneď musí robiť huspeninu. Stačí dva - tri taniere a vraj sa jej hneď polepší.

Rozhodne, ak s tým nemá problém, za vyskúšanie to stojí.

marttinka, Ne, 07. 08. 2011 - 12:22

Ďakujem vám za rady :)
(sun)

Evka1223, Ne, 07. 08. 2011 - 14:15

Kto neznesie huspeninu, môže cucať želatínové cukríky (so živočíšnej želatíny), no pozor na obsah cukru v nich.
To je dobré ak sú kĺby poškodené aby sa obnovili chrupavky, aj ako prevencia, no ak je zápal, treba vyvážiť stravu. Prevaha omega mastných kyselín...aj prekyslenie organizmu spúšťa zápalové ochorenia.....a sme doma - zmeny a narušenie metabolizmu.
Rodila si, kojíš, máš hormonálne zmeny v tele a tým pádom aj zmeny v metabolizme....

Takže, aj tá huspenina a cukríky nemusia zabrať každému.
Huspenina je silný vývar z mäsa a mrknite na príčiny ochorenia zvanej Dna (reumatizmus).

púpavienka, Ne, 07. 08. 2011 - 15:41

Nuž ja viem, že je veľmi dobrá žraločia chrupavka, ale mi nežijeme pri mori, ale určite všetko čo je prírodné a agarovité je fajn. No myslím, že tie s kadejakými E-čkami, zrejme nie sú najlepšie.
Aj datle sú prospešné na klby,

Maťka22, Št, 18. 08. 2011 - 14:21

ja už mám kojenie našťastie za sebou, počas toho obdobia čo som kojila svoje dvojčatá (bolo to vyše trištvrte roka) som si myslela že odpadnem od bolesti. chrbát a hrudník ma v noci celý čas boleli, takže keď sa jedna z nich cez noc zobudila, vôbec mi to nevadilo (ale manželovi áno(giggle) ) jeden deň som si povedala že ich dám už k fľaške a prsník maximálne dva krát do dňa. a časom si na to zvykli, aj keď Katka veľmi plakala a stále mi strkala rúčku do trička. čítala som že niektoré ženy koja svoje deti aj osem rokov, ale neviem si predstaviť že by prišla návšteva a ja by som mala na prsníkoch zavesené tie dve ako osem ročné :-D sme matky a musíme toho veľa pretrpieť, ale výsledok stojí za to :-) takže tie kĺby nejak vydrž. vitamíny som zobrala len raz, ale nejak mi nesadli a aj malé sa netvárili nejak nadšene. jednoducho otrava vitamínmi(rofl)

motylik, So, 20. 08. 2011 - 21:05

Tiež som chcela napísať niečo podobné ako je hore vyššie. S takýmito zápalovými procesmi mám tiež svoje skúsenosti, riešila som to vtedy prírodnou cestou (vedela som, že prostriedky z lekárne nie sú dobré, tie akurát sadnú na kĺby) a to konkrétne rýdzim minerálom, ktorý je napríklad aj v Tachyonizovanom Silica gele.
Na hormonálnu rovnováhu je dobrá Tachyonizovaná modrozelená riasa, ja som si tieto dve veci skombinovala a občas sa k tejto kombinácii ešte cca raz za rok dva vrátim (kvôli prevencii, jeden nikdy nevie ;-) ). Na webe sú informácie o týchto veciach trošku neprístupné, tak sem struhnem aspoň Silica gel.

Tachyonizovaný Silica gel
je dôležitý pre spojivove tkanivo, kosti, vlasy a nechty.
V rastlinnej i živočíšnej ríši je kremík základným stavebným prvkom. Najdeme ho v celom tele a je úplne nevyhnutný pre zdravie. Je tiež vynikajúci pre vaše domáce zvieratka.

TACHYONIZOVANÉ SUROVINY:
Čistá voda a Silica gel.
ÚČINKY:
Tachyonizovaný Silica gel je indikovany pre zastavenie rednutia kostí a ako prevencia proti Alzheimerovej chorobe. Jednotlivci s chronickou bolesťou prehlásili, že po niekoľkých týždňoch užívania zaznamenali ústup stuhnutosti a neschopnosti sa pohybovať. Kremík je nevyhnutný pre formovanie kolagenu v kostiach a spojivových tkanivách. Tachyonizovaný Silica gel pomáha udržiavat zdravé nechty, kožu, vlasy, šľachy a väzy. Je dôležitý pre udržiavanie pružných tepien, predchádza kardiovaskulárnym ochoreniam, stimuluje imunitný systém a zabraňuje starnutiu tkanív.
Viac o prípravku nižšie.

MOŽNOSTI POUŽITIA:
Navrhnutý pre zdravotné problémy, ktoré ovplyvňujú kosti, väzy, šľachy, svaly, spojivové tkanivo, mozog, srdce, imunitný systém a nervy.
VEĽKOSTI:
15ml fľaštička obsahuje asi 150 kvapiek.
30ml fľaštička obsahuje asi 300 kvapiek.
DÁVKOVANIE:
Začnite s užívaním 1 až 2 kvapiek 1x-2x denne s tekutinou alebo jedlom. Dávkovanie môže byť postupne zvyšované na 8 až 10 kvapiek denne alebo viac. Vždy záleží na individuálnej situacii. Vyššie dávkovanie by malo byť odporúčané vyškoleným terapeutom Tachyon Holistic Wellness.
Pokiaľ je Silica gel veľmi hustý, môžete ho rozriediť niekoľkými kvapkami Tachyonizovanej vody. Tento proces sa môže opakovať niekoľkokrát, aby ste dostali celý obsah Silica gelu z fľaštičky.

DALŠIE POMOCNÉ TACHYONIZOVANÉ PRODUKTY:
Tachyonizovaný Silica gel môže byť užívaný s ostatnými Tachyonizovanými produktami.

Viac o prípravku (z knihy Tachyon, klíč ke zdraví):
Kyselina kremičitá (oxid kremičitý, koloidný rýdzi kremeň) je najčastejšie zastúpeným minerálom v zemskej kôre. Jej úloha vo všetkých životných formách na tejto planéte je spojená s vytváraním a udržiavaním stability a formy. V ľudskom tele nachádzame tento minerál vo vyššej koncentrácii všade tam, kde je potrebná pevnosť (kosti, chrupavky, väzy), pružnosť (koža, sliznica, orgánové obaly) a forma (väzivové tkanivo, liečenie rán).
Kyselina kremičitá, ktorá sa používa pre tachyonizačný proces, je nanajvýš kvalitná a naviac je rozpustená v tachyonizovanej vode. Tým sa stáva mocným nástrojom. Po štyri roky bolo možné tento produkt získať len u profesionálnych lekárov či liečiteľov, až v roku 1996 bol daný do voľného predaja.
Tachyonizované molekuly kyseliny kremičitej sa začleňujú do najhustejších a teda tiež najpomalších štruktúr nášho tela. Pretože sa na týchto miestach odohráva len veľmi málo látkovej výmeny, dochádza tu ku kumulácii týchto veľmi účinných tachyonových antén. Práve v týchto vrstvách tkanív však nachádzame najagresívnejšie jedy, ktoré telo nedokázalo vylúčiť a deponovalo ich tu ako v akomsi medzisklade. Tachyony posilňujú energiu SOEP a subtílne polia následkom toho ihneď začnú s upratovaním a s vylučovaním týchto látok.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama