reklama

Ríbezľový koláč

Pridal/a fidorka dňa 18. 01. 2012 - 14:51 - Recepty fidorka
Ríbezľový koláč, Koláče, recept, fidorka

reklama

nenáročný,rýchly a chutný :-)

Ingrediencie
Tmavé cesto:
300 gramov polohrubá múka
150 gramov kryštálový cukor
80 gramov olej
1 kus vajce
1⁄2 čajová lyžička škorica
3 polievkové lyžice kakao
1 prášok do pečiva
250 millilitrov mlieko
Svetlé cesto:
300 gramov polohrubá múka
150 gramov kryštálový cukor
1 kus vajce
1 balík vanilkový cukor
  trocha citrónová kôra
80 gramov olej
200 millilitrov mlieko
Ostatné:
  ríbezle
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Všetky suroviny na tmavé cesto zmiešame v jednej miske, ostatné suroviny na biele cesto v druhej miske.

Plech si vymažeme olejom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie,najskôr vylejeme tmavé cesto, potom opatrne biele cesto rozotrieme a husto posypeme čerstvými ríbezľami.

Pečiem na 150st. Už som ho robila aj v zime a dávala som ríbezle z mrazáku, chlapcom to chutilo, ale mne sa to zdalo mazľavé, nebolo to ono, čerstvé sú naozaj najlepšie.

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama