reklama

ziadam skusenost: odmietnutie ockovania

Ariesa , 23. 01. 2012 - 12:51

reklama

... viem, velakrat omielana tema, kopec linkov.

Chcem vsak poziadat rodica, ktory ma skusenost s odmietnutim ockovania, aby sa s nou, so mnou podelil, potrebujem radu. Mam prejdene "strategie" a do uvahy prichadzaju 3. Je ich viac, no nemienim ziadat od lekara ani neohlasenie, ani falosny papier s kontraindikaciou a ani oficialne zapisane ale nevykonane ockovanie. Som niekedy az sprosto zasadova, co mi bohvieako nepomaha, no nechystam sa z lekara spravit spoluvinnika. Ani mu to len navrhnut.

ak ma niekto zaujem, toto sa mi zdalo najlepsie: http://www.slobodavockovani.sk/news/ako-na-ruvz-cast-1-/

Sama sa priklanam k strategiam c. 4, 5 alebo 6 - otvorenemu odporu.

Vo februari ma drobec 6r. V 5r. som poziadala lekarku o odklad s tym, ze premyslam o odmietnuti. Upozornila ma, ze mam cas do 6r., potom uz musi ona reagovat na vzniknutu situaciu. Este tento tyzden som premyslala nad ockovanim, aj nad jej argumentmi, aj nad tym, ze tuto vakcinu uz mal a je to len preockovanie a nebudem hadam posledne preockovanie riesit ako zasadne. No vcera som po dlhej dobe stretla kamaratku a von, nech 3 hodiny nemrzneme(nase decka boli vcera vonku cely den, myslim, ze udupali vsetek panensky sneh na okoli(sun) :-D ) sme prebrali kadejake horuce temy, ked zacala napokon s ockovanim ... jej syn je o rok starsi, takze prichadza do styku s rodicmi zaockovanych deti. Nie je aktivistka, dietko komplet zaockovane, len v jej okoli bolo par pripadov zlej readkcie na ockovanie, hyperaktivita, cukrovka vo veku prave 5-6r, nahle. Rodicia to davali do suvisu s ockovanim. Ona ani ja nemame s nasimi dietkami problem, takisto, ako ja, zatial odmieta naznaky neurologa na hyperaktivitu syna (lepsie tie decka vybehat von, ako sa doma trapit, ze su protivni, isteze to nejde do nebezpecnych, ci nezvladnutelnych extremov, to by som sa nebranila a nesposobovala sebe i synovi zbytocne problemy).

Nuz, asi som takto "O 5 minut 12" potrebovala nejaku takuto info a zmenit svoje rozhodnutie ockovat. Teraz, ked sme zo vsetkeho vonku: z nespavosti, alergickych prejavov, epi zachvatov. Nechcem to privolavat spat. Dalsie informacie som uz nevyhladavala. Bola to nahoda, ze sme sa tretli. A mozno nebola.

Najde sa tu niekto, kto ma skusenost? S tym, ze odmietnutie ockovania bolo jeho vlastnym rozhodnutim? Opakujem: ziadne kontraindikacie, vsetko oficialnou cestou.

Dakujem, pekny den.(flower)


reklama


reklama

sofhia, Po, 23. 01. 2012 - 17:08

ahoj,

v kratkosti, ako by mohlo odmietnutie vyzerat. dolezity bod v odmietani je NEODMIETAT ockovanie ako take, ale len konkretne OCKOVACIE latky, ktorymi sa na slovensku ockuje. totizto odmietnutie vyrobku nie je priestupok, ockovania ano . je v tom z hladiska prava velky rozdiel.

tu je vzor:

My, dolu podpísaní MATKA MATKOVÁ (nar. DD.MM.RRRR v MESTO) a OTEC OTCOVIČ (nar. DD.MM.RRRR v MESTO), týmto odmietame očkovanie našich detí SYN SYNOVIČ (nar. DD.MM.RRRR v MESTO) a DCÉRA DCÉROVÁ (nar. DD.MM.RRRR v MESTO) očkovacími látkami: ZOZNAM VAKCÍN.

MATKA MATKOVÁ ........ (PODPIS)
OTEC OTCOVIČ........ (PODPIS)

======================

V zásade môže byť aj len MATKA prípadne len OTEC, čo je nakoniec aj strategickejšie. Ale to už nechám na Tebe.

Zoznam vakcín, použiteľných v povinnom očkovaní, nájdeš tu (všetky, čo sú podfarbené inak než bielou):
http://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-ockovacich-latok-s-platnou-…
.................................................................

v pripade nejasnosti navstiv vybornu diskusiu na tuto temu.

http://www.modrykonik.sk/forum/tema/nesuhlas-s-povinnym-ockovanim/?page…

paa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama