reklama

k ockovaniu

fantika , 26. 06. 2012 - 22:54

reklama

http://aktualne.atlas.sk/pozor-na-slovensko-sa-blizi-epidemia-osypok/sl…
nic k tomu nenapísem..kazdý si urobí názor sám..:-)


reklama


reklama

linda999, Ut, 26. 06. 2012 - 23:17

dík Fanti, pobavilo :-D

prevenar, St, 27. 06. 2012 - 00:33

samozrejme ..ze je to velmi kvalitny a odborny clanok. cela jeho koncepcia uplne vylucuje ,ze si ho niekto zaplatil, aby zarobil par extra milionov. ..hned mi po otvoreni mi padol zrak na vetu, ktoru som si okamzite oblubil :-P

"Nezaočkujete dieťa? Ohrozujete celú krajinu" to ma fakt zaujalo, kedze hned tu vedla v rakusku je ockovanie nepovinne a zaockovanost niektorymi ockovaniami dosahuje okolo 4% ako to ti rakusania robia, ze uz davno nevymreli ? :-D

+ totalne neviem pochopit, ako moze neockovane dieta ohrozit ockovane, dokonca celu krajinu lol . ved ockovanie dieta je predsa chranene vakcinou pred chorobami ktore mu hrozia, na to ho predsa ockuju , nie ? ..ci ? :-D ..ci , asi by niekomu sakra vadilo,ze by ludia vsimli ,ze aj bez ockovania sa vobec nic nezmeni z hladiska ich zdravia , rovnako ako ked zrusili TBC :-D

inak hned som si spomenul na tu poslednu "epidemiu" osypok vo francuzku - resp. v parizi ..o pocte 7 nakazenych kt. prisli z afriky O_o

niet nad kvalitnu nezaplatenu zurnalistiku :-)

sofhia, St, 27. 06. 2012 - 09:01

Zaujimave, ze detskej obrne, resp. jej vzrastu vyrazne pomaha prave ockovanie. a btw. aj na SR poznam par ludi, kt. mali detsku obrnu prave vdaka ockovaniu, ale kedze lekari im odmietli tuto diagnozu hned po priznat, tak nasledky boli a su fakt zle.:-(

Polárka (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 08:24

Osýpky ? Veď to je bežná detská choroba, alebo sa mýlim ?
Už dlhšiu uvažujem, že zo zdravia sa stal veľmi výnosný obchod (a ľudia im to žerú) a z poniektorých lekárov sa mi v skutku žalúdok obracia. Prečo vlastne skladajú Hippokratovu prísahu, keď je to po väčšine len také plácanie do vzduchu, žiadny reálny sľub, iba vidina sponzorov v podobe farma firiem, predtlačené recepty, darčeky, ako hodiny, perá, a iné kraviny...

Ani sa nevyjadrujem k všeobecnej alopatickej medicíne, ktorá si zjavne myslí, že nad ňu nie je (česť výnimkám, ktoré poznám).

Odbočím trochu od očkovania, ale tu som raz počúvala, ako trepe jeden lekár v priamom prenose hovadiny jak mraky - za závadzanie ľudí by im mali bez milosti odobrať licenciu - údajne v rastlinnej strave chýbajú kľúčové výživné látky, preto vegetariánska strava nikdy nebude plnohodnotná. Ale pán lekár, už nepovedal, ktoré záhadné výživné látky to sú, ale keď to povedal lekár v televízii musí to byť pravda - takto uvažujú niektorí ľudia a ja sa fakt čudujem, prečo nemajú potrebu si predžutý žvanec vôbec prezrieť, než ho prehltnú a prijmú za svoj.
Ja som sa to pýtala už pár lekárov - väčšinou začali koktať niečo o štatistikách, tí fundovanejší o jednom type aminokyseliny (ale o jej ľavotočivom dvojčati nachádzajúcej sa práve v rastlinnej strave buď mlčali, alebo ju označili za nefunkčnú) a podobné kraviny - fakt na to nemám iné pomenovanie. Čo na tom, že takmer väčšina indickej populácie je na veg. strave - protiargument - ľudia tam ale umierajú, čo na tom, že na zlé sociálne postavenie, nedostatok hygieny a pod. Veď keď povie lekár, akoby Boh kázal.

Tešíma však jedna vec, že ľudia konečne využívajú hlavu na to, aby preverovali aj autority, ktoré si mysleli, že už nad nich nie je (y) (y) (y)

Martina79, St, 27. 06. 2012 - 08:33

Nezaočkujete dieťa? Ohrozujete celú krajinu:-O :-D Ako som ja laik pochopila z článku, tak 5% detí (ľudí) nie je zaočkovaných. Tak ako 5% spôsobí epidémiu? Veď ostatný sú zaočkovaní, tak tí to nedostanú. Podľa autora článku....:-)

Polárka - Prečo vlastne skladajú Hippokratovu prísahu, keď je to po väčšine len také plácanie do vzduchu, žiadny reálny sľub, iba vidina sponzorov v podobe farma firiem, predtlačené recepty, darčeky, ako hodiny, perá, a iné kraviny...(y) (y) (y) Vidím to aj u našej detskej. Ktorý díler dá lepšiu ponuku, to potom odporúča. Už som ju (ich) dávno prekukla, stačí si pýtať v lekárni niečo lacnejšie. Už sa mi tak stalo, že to čo pani Dr. "odporúčala" bolo raz tak drahé. Samozrejme lieky boli toho istého zloženia.

georgina, St, 27. 06. 2012 - 08:45

Ja by som to s tými lekármi nevidela tak dramaticky. Robia, čo a ako vedia - ako všetci. Verím tomu, že drvivá väčšina z nich sa dala na doktorinu s úmyslom pomáhať ľuďom. Nezanedbateľný je aj spoločenský status tejto práce.

To, že prax je o inom, je druhá vec. Ale chce to zrejme dosť osobnej odvahy a pevnú chrbticu, aby si jeden priznal, že asi to bude všetko inak. Takéto niečo je však v našej spoločnosti veľmi nežiadúci jav a každý od fachu, kto ukáže prstom na nahého cisára, je patrične potrestaný.
Ako žiarivý príklad - MUDr. Jan Hnízdil.

georgina, St, 27. 06. 2012 - 10:07

A podľa teba je na tom niečo zvláštne, že nevedia? V tomto svete? :-) ;-) B-]

Polárka (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 10:12

Mne nie.
Len badám, ak mimo istých kruhov vypustím z pusy, že lekár nie je vševedúca bytosť, že aj lekár sa môže mýliť, a mýlia sa veľmi často, že je lepšie občas použiť sedliacky rozum - tak sa na mňa vážne ľudia pozerajú so záujmom (slušne povedané (giggle))

Ariesa, St, 27. 06. 2012 - 09:43

uf ... tiez nenapisem viac, nech si kazdy spravi obraz ;-)

clanok: "Za dostatočnú ochranu celej populácie sa totiž považuje preočkovanosť vyššia ako 95 percent, ktorá na Slovensku zatiaľ ešte je."

fakty: tabulka uradu verejneho zdravotnictva SR, roky 2007-2011, zaockovanost 98-99% strana 4
http://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Plnenie_NIPSR.pdf

prevenar, St, 27. 06. 2012 - 10:09

no, nie je to ockovanie priam zazrak ? :-) pekne si to nasla (y)

k ockovaniu a jeho "ucinnosti" zo sucastnosti je toto moja najoblubenejsia sprava.

pripady polia v pakistane
http://naturalsociety.com/pakistan-to-punish-families-who-reject-polio-…

volny preklad

-napriek tomu, ze dokazy vravia o tom,ze 78% pripadov polia v Pakistane su sposobene priamo vakcinou, Pakistan pristupil k tvrdym opatreniam voci rodicom, ktori odmietaju dat zmrzacit vlastne deti. na tychto rodicov su uvalene financne sankcie a zakaz vstupu pre taketo deti do skoly. polio je prepuklo v ockovanej komunite deti a epidemia je bez akejkolvek kontroly. podla "National Institute of Health" zo 136 pripadov polia 107 detom bola podana vakcina vo forme kvapiek. pripady s spojene so sirenim polia z oralnej vakciny boli tak zavazne, ze "Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP)" doporucila absolutny zakaz pouzivat tuto vakcinu. napriek tomu je tato forma siroko pouzivana nadalej v ramci celeho sveta napriek znamemu vysokemu riziku pre zdravie. najsokujucejsie je ze samotna sprava z "Centers for Disease Control (CDC)" tvrdi ,ze je "mozne" ze u tychto deti bolo polio sposobene samotnou vakcinou.

Polárka (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 10:13

Som zvedavá či aj Slovensko sa zaradí medzi ostatné policajné štáty...:-|

prevenar, St, 27. 06. 2012 - 10:26

jednoznacne na tom pracuju kazdy den, ide o obrovske peniaze. kto to nesleduje podrobne o to nic nevie. faktom je ,ze "povinne ockovanie" je vysoko protiustavne a tym padom protizakonne a tym padom sa statne urady vlastne dopustaju trestneho cinu. ..su zakony ktore to potvrdzuju no a ked to nejaky clovek pouzije v jednani a poukaze na to , tak zhruba do pol roka ho "novelizuju" inak povedane, zmenia tak aby sa nedal pouzit na tvoju obranu. toto spravili asi 2x za poslednych 7 mesiacov. v tichosti a kludne aj za protestu ineho statneho organy ktory ich upozornoval,ze sa chystaju priat protizakonnu novelu. im to vsak nevadi ..aj tak ju priali. proste Banglades ^^

ja tom sa zas na RUVZ dozvedel,ze vakcina nie je "POTENCIONALNE nebezpecna latka pre zdravie" lebo je schvalena nasimi uradni a tym padom predsa nemoze byt nebezpecna ani POTENCIONALNE. to,ze samotny vyrobca uvadza v pribalovom letaku 2 strany moznych vedlajsich ucinkov je nepodstatne, to je tam "len tak" . tak posud kam sa to ubera. robia si co chcu a niet nikoho kto by ich zastavil. do par rokov zacnu podla mna odoberat deti rodicom. ^^ preto treba konat kym su este ake take moznosti.

georgina, St, 27. 06. 2012 - 10:33

Jasne, paniky nikdy nie je dosť! :-) ;-) B-]

Polárka (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 10:37

Asi sa presťahujem keď k tomu príde:-D (to je taký smiech mierne cez slzy)
Myslím však, že neočkujúca skupina rodičov je stále v menšine. A masy stále prehĺtajú predžuté informácie od mienkotvorných autorít bez akéhokoľvek spochybňovania, zisťovania a preverovania, čím sú v podstate veľmi ľahko argumentami a strachom manipulovateľné, a za ďalšie je veľmi ľahké nabulíkať takýmto ovečkám hocijakú sprostosť, lebo ľudia si to aj tak nepreveria, lebo im bezhranične veria a oni si môžu robiť čokoľvek za hlasitého potlesku týchto slepo nasledujúcich ľudí - národa.
Ilumináti mali na youtube reklamné video, kde masy takmer šialene nasledovali nejakú hlúposť, a keď sa človek bližšie prizrel tí ľudia nemali oči - príznačné.

Otázka je - ako z toho von, keď sme v menšine ??

georgina, St, 27. 06. 2012 - 10:42

Jarkaaaa, robia, ako vedia B-].
Plamenné prejavy nechaj radšej politikom :-) (sun) (sun) (sun)

Polárka (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 10:50

Veď hej, veď hej...
Ale ako z toho von ??

lydusha (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 10:52

Myslim, ze neriesit neriesitelne a v pohode pockat ako sa to utrasie...mysli na to, ze myslienka je zaklad a ked si cokolvek pripustis co len na chvilu, je to zasiate...

Polárka (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 10:57

Našťastie väčšinu vecí, ktoré ma preťažujú zabúdam nejak mimovoľne.
Takže toto stačí, kontrolovať svoje myšlienky...?

georgina, St, 27. 06. 2012 - 11:02

Ako vraví Ribišška - nie si baránok Boží...
Takže rieš, čo je v tvojej moci a dosahu. To bohato stačí :-) (sun) (sun) (sun).

Polárka (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 11:12

Jasné, idem si ja po svojom, bez tak mám toho viac, ako dosť - minimálne preštudovať čo som si naplánovala.(sun) (sun) (sun)

georgina, St, 27. 06. 2012 - 11:20

(y) ;-) (sun) (sun) (sun)

lydusha (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 10:48

Jarousi, bez ohladu na ockovanie, Slovensko uz JE policajny stat a peknu chvilku...

Polárka (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 10:54

Nuž... otázka je, čo s tým ?

georgina, St, 27. 06. 2012 - 11:02

Už si zasadila tie tekvice? :-) :-) :-) ;-)

Polárka (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 11:10

že váhaš ;-), tekvičky, paradajky, papriky, kôpor, liesky B-]

lydusha (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 11:19

Co s tym? Absoluuuutne NIC...MNH.

prevenar, St, 27. 06. 2012 - 14:53

@polarka

1) informovat sa ! - fora, stranky, youtube, spravy, clanky na informacnych portaloch ..atd. koho informacie o ockovani su len z reklamneho letaciku , teda z papiera , alebo lekarky. (lekar = reklamny letacik) tak si koleduje fakt o pruser. iba informovany clovek sa dokaze spravne rozhodnut.
2) odmietat ockovanie.
3) branit sa v celom procese az do konca (max pokuta 320e)
4) idealne dat to cele na sud ..aby sa to malo sancu dostat na ustavny sud. ..ak ten nie je uplne skorumpovany tak musi rozhodnut o hrubej neustavnosti celeho statutu "povinneho ockovania" ..ak nie , ostava brusel , kde to nema tento stat ako vyhrat, kedze asi 80% EU ma DOBROVOLNE ockovanie a samotne medzinarodne dohovori nieco ako povinne ockovanie NEPRIPUSTAJU , tieto dohovori su sucastou nasej ustavy ..mimochodom.
5) sirit informacie vo svojom okoli.
.......................................................

toto s tym tak v skratke, samozrejme je toho ovela viac co sa da ..a hlavne da sa tam kde sa v prvom rade CHCE dat.

georgina, St, 27. 06. 2012 - 14:55

A hlavne treba tak správne mužsky BOJOVAŤ, že? :-) ;-) B-]

Ariesa, St, 27. 06. 2012 - 11:02

aby som to poopravila, bo mi to neda pokoj a nech nezavadzam ako autor. proti osypkam sa plosne ockuje 50 rokov (30 rokov ma NIP a tak sa ockuje uz aj proti kadecomu inemu) ... takze ok, ludia nad 50 rokov zrejme nie su plosne ockovani ale su 100% IMUNNI pretoze osypky prekonali.

nohopes, St, 27. 06. 2012 - 10:38

moja dcera este osypky nemala a to sme boli aj pri detoch co to prave mali ale ockovat ju nedam ved sme to mali v detstve skoro vsetci a sme tu neni to nic take hrozne podla mna (flower) (sun) (flower)

Ariesa, St, 27. 06. 2012 - 11:09

mozno mas na mysli kiahne. proti nim sa ockuje dobrovolne a i ked su vysoko nakazlive, tak nie 100% a mnoho ludi oddola i par vlnam nakazy, kym ich dostane :-)

Ariesa, St, 27. 06. 2012 - 11:52

mne sa tieto clanky "za-proti" necitaju dobre, obavy z nakazy a poskodenia zdravia samozrejme mam a rozhodovanie medzi moznostou choroby alebo neziaducimi ucinkami ... nie je to pre mna take lahke, ako to moze vyzerat. nie som tvrdohlavo ani na jednej strane, idem od clanku k clanku, faktom a skusenostiam z okolia. takze u mna ziadne barikadovanie.

odskocim od temy, PRE ZAUJIMAVOST: (:-) nech to odlahcim, bo uz mi to ozaj ide na nervy (blush) ;-) )

minule som sledovala britsky dokument o suvislostiach medzi prekonanim moru a odolnostou voci HIV. Sledovali skupinu ludi, s krvnou chorobou, ktori museli pravidelne prijimat krv od darcov. S liecbou sa zacalo v obdobi, ked sa HIV sirilo i transfuziami, ale nevedeli kontaminovanu krv vyradit. Ludia s chorobou transfuzie prijimali - HIV bol strasiakom, kazdopadne bez transfuzii by i tak neprezili. Vzhladom na prijate mnozstva krvi bola nakaza HIV (+ a -)100%. Preto bolo prekvapive, ze (nepamatam cisla!) nejake percento ludi nebolo virusom HIV nakazenych. Genetickym vyskumom sa zistilo, ze tito ludia boli nositelmi zmutovaneho genu. Takze nasledoval i historicky vyskum: kroniky, zapisy lekarov, osobne denniky ... Gen sa vyskytoval len u ludi, ktori boli nakazeni morom a vyliecili sa a u ich potomkov. Zmutovany gen nesposoboval ine "problemy". Len sa vyskytoval. Krvna choroba s nim nesuvisela, ved ti s genom boli len malym percentom tych, ktori na nu trpeli. Akurat, boli odolni voci HIV.

Mor zasiahol celu Europu, prezili ti, ktori sa nenakazili a len velmi malo tych, ktori sa nakazili a chorobu prekonali. Ich potomkovia su imunni voci HIV.

na tento dokument som si spomenula, ked som si teraz znovu prebehla spravy o ockovani proti osypkam kontra prekonanie choroby. Ockovane deti a vyskyt astmy, alergii ... na druhej strane prekonanie choroby, horucok znamenali (popisane sice neurcito, ale rodic s intuiciou na tento "pocit" neda dopustit) velke pokroky v odolnosti organizmu.

Zvelicim, ale niekedy mam pocit, ze sme ockovani proti zivotu, proti evolucii a proti zraviu.

georgina, St, 27. 06. 2012 - 12:00

Ariesa, čítala som niečo podobné, žiaľ, neuložila som si link a včul sa mi nedarí to znova nájsť, takže moja voľná interpretácia - bežné detské choroby (ktorými sme my ako deti takmer všetci prešli) majú vo vývoji organizmu a imunity obrovský význam. Ak očkovaním zabránime chorobám prepuknúť, svojim deťom v skutočnosti z dlhodobého hľadiska škodíme.

Ariesa, St, 27. 06. 2012 - 12:07

paci sa mi aj tento clanok. jednoduchy, zakladny. niekedy tie veci zasahuju do "duchovna", ja sa v tom az tak neorientujem, viac ma oslovuju tie prakticke veci a duchovno si musi odzit asi kazdy po svojom.

georgina, St, 27. 06. 2012 - 12:16

Super článok! Myslím, že toto je jedna z vecí, kde priama prax a duchovno hovorí to isté - a takmer tými istými slovami:

Netrpí dítě při horečce? Tato otázka, kterou si rodiče právem kladou, často vede k tomu, že dítě zcela zbytečně dostane lék ke snížení horečky. Je samozřejmé, že onemocnění spojené s horečkou není nic příjemného. Velmi záleží na tom, jaký máme sami postoj k utrpení. Utrpení a námaha se v dnešní době a v naší společnosti "nenosí". Kde můžeme, tam před nimi utíkáme a volíme snadnější cesty. Zapomínáme přitom, že pokaždé, když se učíme něco nového, je to spojeno s menší či větší mírou námahy, odříkání, případně utrpení: vždy musíme něco v sobě změnit, a to nejde zcela bez "bolesti". Vzpomeňte si, jaké to bylo, když jsme se učili psát! Podobně můžeme nahlížet i na většinu nemocí v dětském věku: i jimi se člověk, jeho organismus, jeho imunitní systém něco učí. Po prodělaném onemocnění je organismus v zásadě silnější, zdravější, "moudřejší" než před ním.

(Mimochodom, ďalší žiarivý príklad lekára, ktorý premýšľa priamo hlavou (y) (y) (y))

lydusha (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 12:17

V dnesnej dobe sa tolko skolnuje slovo imunita...poznam cloveka, ktory zil so zenou, alergickou, mala oslabenu imunitu, denne uzivala tony liekov na hento a na tamto a aj on sam bol alergicky na vsetko mozne...byt mali sterilny, vydezinfikovany a alergia svina nie a nie ustupit...ked sa rozisli a on zacal zit v normalnom prostredi, div sa svete, po rokoch si uvedomil, ze mu nic nie je...u alergologicky nebol celu vecnost a choroba sa stratila,a aj imunita je ok...:-D a to nezije v sterilnom prostredi, zije v beznej domacnosti, dokonca je v blizkosti roznych zvierat a on neumrel ked pohladkal psa alebo macku!!! Cize imunitu si clovek musi ziskat a nie robit vsetko proti jej vybudovaniu...:-)
Podobne na tom bola kamoska, ktora celu matersku len strazila dieta a dezinfikovala dom...po prvom konakte dietata so skolkou prisli vsetky mozne choroby ktore sa len na okoli mihli...Skratka dieta nebolo obrnene voci zakladnym bacilom a virom, ktore nemalo kde stretnut, kedze zilo v takom vycistenom prostredi...To nase ostatne deti hrajuce sa pod schodami a krmiace sa mrkvou namacanou do hliny- tym nebolo nic okrem beznych soplov a prechladnuti...

Tangy, St, 27. 06. 2012 - 14:42

Ariesa, k tomu uvodu, som na tom podobne. Momentalne malinku caka ockovanie MMR, uz sme ho 2x odlozili, raz bol chory maly, tak som ju ockovat nedala. Dohodli sme sa s lekarom, ze prideme o dva tyzdne, no potom zasa ochorela mala, ale zabudli sme sa dohodnut, kedy prist, tak budem cakat, kym nas lekar zavola. Toto ockovanie by som najradsej vynechala. Ja som prekonala vsetky detske choroby bez nasledkou a da sa povedat, ze mam dobru imunitu, nebyvam casto chora, mam sice ekzem (objavil sa mi v tehotenstve), ale momentalne v norme, a alergiu na prach, tiez zvladnutelnu. Alergiu na kov som prekonala uplne. Bez akychkolvek liekov som uz 4 roky. MM paradoxne neprekonal ziadnu z detskych chorob (aj ked bol v kontakte s chorymi) a da sa povedat, ze ma imunitu slabsiu ako ja, byva castejsie chory, je alergik (v detstve bol astmatik). Takze je to naozaj zaujimave, ze bol odolny voci detskym chorobam a na tie bezne je nachylny a ja naopak. Syn zacal byt castejsie chory po nastupe do kolektivu, dovtedy ho trapil ekzem, ale uz je to ok. Tiez uz bol v styku s kiahnami a nedostal ich :-) .

Polárka (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 12:52

Oficiálne nemám potvrdenú alergiu, ale pri určitých činnostiach - utieram prach, som pri sene a slame, pri operencoch, alebo iných zvieratách - kýcham a výnimočných prípadoch sa dusím. Všetko začalo počas tehotenstva a vystupňovalo sa po pôrode. Teraz to (klop, klop) zvládam aj bez liekov - síce si občas pokýcham, našťastie sa nedusím. Neviem čo za to môže, nič preto zámerne nerobím.
Predtým som sa dusila pri klietke s andulkami, teraz spím na páperovom vankúši. Mám dvoch psov, zvládam aj upratovanie (i keď to si fakt pokýcham). Minulý týždeň som bez problémov hrabala seno...
Pri alergii je dobré si položiť otázku čo/kto človeka dusí. Niekedy to pomáha. Ale ako mi bolo povedané, nie vždy je odpoveď v danom časopriestore, niekedy sa treba obzrieť aj späť. Za seba konštatujem, že na určitom stupni je alergia zvládnuteľná aj bez liekov.

K alergii ešte toľkoto - v novom čísle Vitality je celkom zaujímavý postup, ako liečia alergie 1 a 2 stupňa v Tibete so 100% účinnosťou. Túto zimu si to plánujem vyskúšať, keď nič iné, aspoň budem otužilá :-D

aditn, St, 27. 06. 2012 - 14:16

zdravím Vás všetkých ... pokiaľ máte záujem prečítať si náš príbeh spojený s trvalými následkami po očkovaniach, nech sa páči ... tu sú linky na stránku naničmamy, kde som písala o našich starostiach ... aj takto to môže dopadnúť ...

tu je prvý link a môj príspevok je uprostred

http://www.nanicmama.sk/ja-mama/povinne-ockovanie-a-ockovanie-vobec-tyk…

vtedy som ešte netušila, že náš príbeh bude mať pokračovanie ... tu je 2. link

http://www.nanicmama.sk/autizmus/ockovanie-mmr-a-autizmus

a rok na to som uverejnila náš príbeh znova, tento raz už ucelený ... link je zo 16. 7. 2011 a môj príspevok je posledný na danej strane

http://www.nanicmama.sk/zdravie/nebezpecne-ockovanie?page=1

ubehol ďalší rok ... malý dostal ako 3-ročný preukaz ZŤP ... je postihnutý práve po tom očkovaní, o ktorom je akurát reč na tejto stránke (jednou zo zložiek priorixu je vakcína proti osýpkam) ... a že nie sme sami, o tom hovorí aj "Obchod so strachom", ktorý si nájdete v googli ... TA3 ho napokon odvysielala v náhradnom termíne a asi 2 týždne nato po búrlivej diskusii na jej stránke vymazala, nie je ani v archíve, ako to obyčajne býva ... pokiaľ sa Vám zdá, že sme skôr výnimky, ktoré mali smolu ... hmm ... lenže "zajtra" ju môžete mať Vy a Vaše dieťa, vnúča, pravnúča ... všetko v rámci "ochrany verejného zdravia" ... nás už nikto očkovať nechce ... vlastne nechcú s nami mať nič spoločné a zatvárajú pred nami dvere ... držím Vám všetkým palce, aby ste v stresujúcom naťahovaní sa so všetkými zainteresovanými obhájili svoj názor (flower) (hug)

prevenar, St, 27. 06. 2012 - 14:44

k tomuto uz niet co dodat :-( ..je lepsie sa poucit na cudzich chybach , ale vacsina sa proste potrebuje pouzit na tej svojej a este aj v tedy casto nestaci ta prva.

neviem ako casto si kontrolujes mail, ale nieco som ti pisal, bud taka dobra a pozri sa na to.

gueva, St, 27. 06. 2012 - 21:40

ahoj aditn, ako sa máte? Ozvi sa.(hug)

aditn, St, 27. 06. 2012 - 23:01

ahoj, Evi ... prepáč, máme za sebou perné obdobie ... vôbec sa mi nechce písať ... radšej ti zavolám ... mám neobmedzené volania v sieti orange počas dňa ... kedy môžem cinknúť?

gueva, St, 27. 06. 2012 - 23:31

po 9tej ráno hocikedy. Budem čakať. Pa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama