Kamila | Bryndzové halušky z celozrnnej múky
I tak še da, naši si už zvykli,
1 1⁄2 | kilogramov | zemiak |
1 | kus | vajce |
300 | gramov | celozrnná hladká múka |
100 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | bryndza |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | čajová lyžička | soľ |
200 | gramov | slanina |
Očistené zemiaky nastrúham, pridám vajíčko, cca 1/2 lyžičky soli, múku (uvedené množstvá su len odhadom) vymiešam masu a vyskúšam vo vriacej osolenej vode, či halušky držia tvar. Ak nie primiešam ešte múku.
Do vriacej vody hádžem, cez deravé čudo, halušky. Kým sa uvaria, nakrájam slaninu a spražím.
Halušky scedím, pridám bryndzu, smotanu (nepovinné) a môžeme obedovať.
Niežeby poniektorí neprotestovali, že halušky by mohli byť z bielej múky, ale zjedia v pohode.
Ďalšie recepty
Trosku ano, ale nie je to nejak dramatické.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie sú príliš ťažké? Takzvané broky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podla mna nie a zjedia aj nasi doma. Na zaciatok skus miernejsi pomer mozno 1:1 s klasickou mukou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked som urobila prvykrat halusky zo spaldovej muky, tiez sa familia divila, ze ake su tmave :-D :-D
ale na chuti to predsa nic nemeni ;-)
Eva (sun)