reklama

Kanada: Koláč s javorovým sirupom

Pridal/a Medzinárodná kuchyňa dňa 14. 11. 2012 - 11:57 - Recepty Medzinárodná kuchyňa
Kanada: Koláč s javorovým sirupom, Medzinárodná kuchyňa, recept, Medzinárodná kuchyňa

reklama
Koláč s javorovým sirupom, to je kanadská klasika. Kto to vyskúša?
Ingrediencie
1 kus lístkové cesto
1 hrnček hnedý cukor
2 kusov vajce
  hrnček smotana
  hrnček javorový sirup
2 čajové lyžičky maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Predhrejte rúru na 180°C. Vyvaľkajte cesto na kruh s priemerom 28xm na mierne pomúčenom povrchu pomúčeným valčekom a vytvarujte ho do 20cm (3 šálky) sklenej koláčovej formy. Odtrhnite zvyšné cesto a okraje ozdobne zvlňte.

Vyšľahajte spolu hnedý cukor a vajíčka do krémovej konzistencie. Pridajte smotanu, javorový sirup a maslo, potom vyšľahajte dohladka. Vylejte plnku do koláčovej formy.

Upečte koláč v dolnej tretine rúry, až kým cesto nie je zlaté a plnka nenapuchne a nevyzerá sucho, pričom sa stále trasie (asi 50 až 60 minút).

Nechajte vychladnúť na mriežke pri izbovej teplote (plnka sa scvrkne, ako bude koláč chladnúť).

Pozrite si video z prípravy kanadských receptov

Ďalšie recepty z kanadskej kuchyne

Bravčová sviečková s javorovým sirupom a horčicou

Dusený fenikel s modrým syrom

Krémová polievka z pečeného cesnaku a cibule

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama