reklama
mäkké a chutné
Ingrediencie
550 | gramov | hladká múka |
4 | kusov | vajce |
300 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | med |
150 | gramov | orechy |
4 | kusov | klinčeky |
2 | polievkové lyžice | citrónová kôra |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | čajová lyžička | škorica |
Postup
Vajcia aj cukor vyšľaháme , pridáme múku, sódu, med, škoricu, kôru a orechy, vymiesime cesto a necháme min 5 hodín v chlade. Cesto vyvaľkáme na 4mm , vykrajujeme, potierame bielkom a pečieme pri 175°C dozlatista.
Výnos
4 plechy
Celkový čas
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.