reklama

Mäkké špaldové medovníky

Pridal/a libuska dňa 27. 12. 2013 - 20:52 - Recepty libuska
Mäkké špaldové medovníky, Drobné pečivo, recept, libuska

reklama

Medovníčky, ktoré sú mäkké hneď od začiatku.

Ingrediencie
650 gramov špaldová múka
250 gramov maslo
240 gramov trstinový cukor
3 kusov vajce
3 polievkové lyžice med
1 čajová lyžička škorica
1 čajová lyžička perníkové korenie
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
Na potretie:
1 kus vajce
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Trstinový cukor používam kryštálový, mixérom z neho urobím práškový.

Vajcia, cukor a maslo vymiešame, potom pridáme ostatné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré následne zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky, najlepšie na noc, inak sa bude s cestom zo špaldovej múky zle pracovať.

Na druhý deň na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a vykrajujeme medovníčky. Poukladáme na plech na papier na pečenie, s medzerami, aby sa nám pri pečení nespojili a potrieme rozšľahaným vajcom.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 10 minút.

Výnos
4 plechy
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama