Chutné bulgurové rizoto.
1 | hrnček | bulgur |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | paradajkový pretlak |
1 | balík | zelenina |
1 | zväzok | kôpor |
Prevaríme vodu (2 šálky vody k 1 šálke bulguru), dáme do nej paradajkový pretlak, cesnak, kôpor (petrž.vňať, bazalka...) a pripravíme bulgur podľa návodu. Čiže nerobíme ho v čistej vode, ale paradajkovej.
Zatiaľ si pripravíme zeleninu - buď na pare (mrkva, hrášok, karfiol, brokolica, kel guľky...) alebo mrazenú zeleninu, príp. sterilizovanú. Zmiešame s bulgurom.
Urobila som aj pesto, ktoré som neskôr natrela na šalátové listy a bolo to super - pesto- slnečnicové semienka, uhorka, petržlenová vňať, olivový olej, citrónová šťava
Pesto nemusí byť, ja som ho natrela na šalátové listy a bolo to mňam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.