reklama

Torta pre Tamarku - kabelka

Pridal/a val dňa 21. 05. 2014 - 14:31 - Recepty val
Torta pre Tamarku - kabelka, Torty, recept, val

reklama

Narodeninová torta pre moju 9 ročnú kukučku.

Ingrediencie
4 kusov vajce
180 gramov cukor
250 gramov múka
150 millilitrov olej
100 millilitrov voda
1 kus prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kakao
4 balíky marcipán
250 gramov mascarpone
250 gramov šľahačka
100 gramov čokoláda
1 kus stužovač šľahačky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Budeme potrebovať dva korpusy. Celé vajíčka vymiešame s cukrom, pomaly prilejeme olej, vodu. Prášok do pečiva pridáme k múke a postupne zapracovávame do cesta. Cesto rozdelíme na polovice. Do jednej pridáme kakao.

Formu na tortu vyložíme papierom na pečenie – len dno, boky vymažeme maslom. Cesto dávame do formy nasledovne: do stredu 2 lyžice bieleho, potom naň 2 lyžice tmavého a opäť biele, tak tmavé - vždy po 2 lyžice na to isté miesto (cesto sa postupne rozteká ku krajom ), kým nespotrebujeme všetko.

Pečieme cca 50 minút pri teplote 180 C.

Korpusy necháme vychladnúť, každý prerežeme raz, takže máme 4 pláty.

POSTUP: Prvý plát natrieme tenkou vrstvou ovocného džemu (čierne ríbezle) natrieme mascarpone krém a poukladáme jahody nakrájané na plátky, prikryjem plátom korpusu, ktorý natrieme zospodu mascarpone krémom.

Na vrchnú časť plátu natrieme tenkú vrstvu džemu a parížsky krém, posypeme čučoriedkami. Opäť prikryjeme plátom korpusu, natretý parížskym krémom. Takto pokračujeme striedavo, korpus postavíme na podložku a celú tortu natrieme mascarpone krémom, dáme zachladiť.

Môžeme ešte nerovnosti zakryť maslovým krémom a necháme dobre vychladiť. Torta je pripravená na poťahovanie.

Poťahovaciu hmotu rozvaľkáme na väčší polkruh a potiahneme polovicu torty, to isté zopakujeme na druhú stranu.

V strede doplníme pruh a spojíme oba polovice. Zakryjeme spoje pásikom, vymodelujeme rúčky a necháme vychladnúť. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie

Mascarpone krém: 250g mascarpone, 1x šľahačka, stužovač a cukor podľa chuti

Parížsky krém: 100g čokolády, 1x šľahačka

Doplňujúce poznámky

Plnka: mascarpone krém, parížsky krém jahody, čučoriedky a džem

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
3 hod
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

eva m, St, 21. 05. 2014 - 19:13

(clap) (clap) (clap)
kraaaasna (y)
Eva (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama