reklama

Špargľová polievka s medvedím cesnakom

Pridal/a ivet@ dňa 01. 06. 2014 - 15:31 - Recepty ivet@
Špargľová  polievka s medvedím cesnakom, Polievky, recept, ivet@

ivet@


reklama

Špargľová polievka s medvedím cesnakom

Ingrediencie
500 gramov špargľa biela
1 kus cibuľa
150 gramov zemiak
1 zväzok medvedí cesnak
2 polievkové lyžice maslo
100 millilitrov biele víno
500 millilitrov zeleninový vývar
150 millilitrov smotana na šľahanie
  trocha soľ
  mleté korenie
  muškátový oriešok
2 kusov toastový chlieb
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Špargľu ošúpať. Šupky uvariť vo vode (asi 10 minút). Precediť cez sitko - vývar ponechať. Špargľové špičky odkrojiť, asi 10 minút variť vo vývare, vybrať a rozkrojiť po dĺžke. Zvyšnú špargľu nakrájať na kúsky.

Cibuľu a zemiaky ošúpať a nakrájať na kocky. Medvedí cesnak umyť, osušiť a nakrájať na pásiky.

Cibuľu opiecť v 1 pl horúceho masla (alebo oleja), pridať zemiaky a kúsky špargle a zaliať suchým bielym vínom. Pridať zeleninový a špargľový vývar a zakryť, asi 20 minút variť do mäkka na malom plameni.

Potom pridať polovicu nakrájaného medvedieho cesnaku a 100 ml smotany na šľahanie a zmixovať ponorným mixérom. Ochutiť soľou, mletým korením a muškátovým orieškom.

Chlieb nakrájať na kocky a opražiť na zvyšnom masle, kto nemá rád - opražiť na oleji. Na kuchynskom papieri nechať odkvapkať/osušiť.

Do polievky pridať uvarené špargľové špičky, posypať opraženým chlebom, zvyšným medvedím cesnakom a podávať.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama