reklama

Zapekané zemiaky s bryndzou

Pridal/a Kamila dňa 03. 06. 2014 - 16:20 - Recepty Kamila
Zapekané zemiaky s bryndzou, Hlavné jedlá, recept, Kamila

Kamila | Zapekané zemiaky s bryndzou


reklama

Pečené zemiaky zase inak. Tentokrát s bryndzou, cibuľou a slaninou. 

Ingrediencie
1 kilogram zemiak
125 gramov bryndza
1 kus kyslá smotana
100 gramov tvrdý syr
2 kusov cibuľa červená
  kus olivový olej
  kus korenie
  soľ
  trocha petržlen
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké kolieska, ak sa nám to podarí rovnomerne osolíme okoreníme, podľa chuti. Na vymastený pekáč rozložíme zemiačiky do šórikov.

Očistíme dve väčšie červené cibule, nakrájame na tenké kolieska, v prípade potreby prekrojíme na polovicu a poprekladáme pomedzi zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom. Kým si pripravíme "zálievku", môžeme dať zemiaky do rúry zapekať.

Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou, pridáme postrúhaný syr, nadrobno nakrájaný petržlen, drvenú rascu, čierne korenie, trošku soli, ale bryndza a syr zvyknú byť slané. Pokojne by mohla ísť ešte jedna bryndza. Vyberieme zemiaky z rúry a masu rovnomerne rozdelíme na zemiaky.

Dáme zapiecť na cca pol hodiny pri teplote cca 230°C. Aby zemiaky rýchlejšie zmäkli, prikryjeme pekáč na prvých 20 minút  alobalom. Pred koncom pečenia, môžeme ešte navrch pridať nadrobno nakrájanou slaninou.

15 receptov na úžasné pečené zemiaky

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

lela79, Po, 13. 07. 2020 - 08:17

Tak toto musím skúsiť zemiaky mam veľmi rada už od detstva robím ich všelijako ale toto som ešte neskúšalaMrkámSlnkoÁno​​

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama