Recept na výborný marhuľový koláč aj s fotopostupom
125 | gramov | maslo |
50 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | kusov | vajce |
125 | gramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
500 | gramov | marhule |
3 | polievkové lyžice | marhuľový džem |
2 | polievkové lyžice | voda |
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, primiešame žltka a nakoniec na nižších otáčkach zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Samostatne vyšľaháme sneh z bielkov a zľahka ho primiešame k vymiešanej hmote.
Cesto rozotrieme na vymastenú a múkou vysypanú okrúhlu formu, navrch poukladáme odkvapkané marhule ak sú z kompótu, alebo čerstvé marhule.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút. Ešte teplé potrieme rozvareným lekvárom s vodou.
Ak chceme koláč na väčší plech použijeme dvojnásobnú dávku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty