reklama

Šťavnatý marhuľový koláč

Pridal/a Kamila dňa 10. 07. 2014 - 21:18 - Recepty Kamila
Šťavnatý marhuľový koláč, Koláče, recept, Kamila

reklama
Fotopostup na výborný marhuľový koláč plný ovocia na štýl apple pie
Ingrediencie
180 gramov polohrubá múka
3 polievkové lyžice trstinový cukor
1 kus žĺtok
30 millilitrov olivový olej
  štipka soľ
3 polievkové lyžice voda
300 gramov marhule
2 polievkové lyžice marhuľový džem
2 polievkové lyžice med
2 polievkové lyžice maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup
Na malej panvici rozvaríme džem s medom, chvíľu kým začne karamelizovať a pridáme maslo. Miešame kým sa maslo rozpustí. Vypneme. Múku, cukor, soľ, olej a žltko vymiesime do cesta. najprv v miske, potom na podložke, postupne pridáme vodu, ak treba môžeme aj trochu viac. cesto vyvaľkáme a preložíme na vymastenú a múkou vysypanú formu, alebo môžeme koláča opatrne preložiť na papier na pečenie a naplniť ho tam a piecť na klasickom plechu. Vtedy cesto zahneme okolo marhúľ. Marhule umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na mesiačiky, ktoré nahusto ukladáme na cesto. marhule potrieme polovicou rozvareného lekváru. pečieme pri teplote cca 200`C cca 30 minút. Po upečené marhule potrieme zvyšnou hmotou.
Doplňujúce poznámky
Moja verzia je s tmavou bezlepkovou múkou, ale ťažšie sa s cestom pracovalo.
Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Dzeny, Pi, 11. 07. 2014 - 09:20

No, Kamila, čo na to povedať... Slintám!:))

n.e.l.i.n.k.a, Št, 17. 07. 2014 - 13:27

mnaaam, to vyzera fajnovo (clap) (clap) (clap)

gueva, Št, 17. 07. 2014 - 18:53

(y) nádhera. Prehĺtam sliny.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama