reklama

Dvojfarebný cheesecake

Pridal/a SonkaPac dňa 09. 08. 2014 - 18:55 - Recepty SonkaPac

reklama

Pravý chceesecake sa síce robí zo smotanového syra, ale aj tento tvarohový chutí výborne.

Ingrediencie
200 gramov sušienky
100 gramov maslo
500 gramov jemný tvaroh
5 kusov vajce
50 gramov kryštálový cukor
1 kus vanilkový cukor
200 gramov smotana na šľahanie
1 kus horká čokoláda
1 kus biela čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ako prvé si pripravíme sušienkový základ. Sušienky si spolu s maslom na jemno posekáme ručným mixérom.

Hotovú zmes si vysypeme do pripravenej tortovej formy, na spodok ktorej sme dali papier na pečenie a boky potreli maslom. Zmes si zarovnáme a uhladíme obrátenou stranou lyžice.

Takto pripravený sušienkový základ odložíme do chladničky, aby stuhol. V nádobe si zmiešame tvaroh spolu s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a vajciami. Vajcia si predtým jemne vyšľaháme (stačí vidličkou). Hotovú zmes si rozdelíme na dve rovnaké časti. Ďalej si pripravíme menší hrniec, v ktorom si zohrejeme 3/4 smotany. Smotana by mala byť len zohriata, nemala by vrieť. Do teplej smotany nalámeme kúsky horkej čokolády a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Po rozpustení odstavíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú smotanu si zohrejeme vo vodnom kúpeli spolu s bielou čokoládou. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, potom tiež odstavíme.

Po vychladnutí si zmes s horkou čokoládou vylejeme do jednej nádoby s tvarohovou zmesou, a tú s bielou čokoládou vylejeme do druhej nádoby. Opatrne premiešame, kým sa nám farba nezjednotí.

Vyberieme si tortovú formu z chladničky a ako prvú vylejeme zmes s horkou čokoládou. Nevylejeme však úplne všetko, necháme si približne 3 lyžice na neskôr. Potom veľmi opatrne a pomalinky nalievame zmes s bielou čokoládou.

Pre tých, ktorí majú príliš rýchle ruky odporúčam bielu zmes dávať po lyžiciach, aby sa nám jednotlivé vrstvy nezmiešali.

Na koniec si zoberieme malú lyžičku a na rôzne miesta nafŕkame tmavú zmes. Potom si zoberieme špáratko, alebo niečo, čo má tenký koniec a jednotlivé kvapky rôzne spájama a vytvárame tak abstraktný obraz.

Takto pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry (140 stupňov) a pečieme 1 hodinu. Po dopečení ho vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Cheesecake bude po dopečení vyzerať nedopečene a bude sa triasť ako želatína. Takto to má vyzerať!

Keď bude vychladnutý, vložíme ho do chladničky a necháme stuhnúť. Najlepšie je pripravovať si ho večer, aby mohol cez noc stuhnúť, na druhý deň sa tak bude bez problémov krájať.

Prajem dobrú chuť :-)

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

anjeli, So, 09. 08. 2014 - 19:54

:-) :-) :-) vyzerá báječne :-P (clap) (clap) (clap) (y) (y) (y)

SonkaPac, Ne, 10. 08. 2014 - 10:51

Ďakujem krásne (blush)

Kamila, Ne, 10. 08. 2014 - 23:21

(clap) (y) (clap) Vyzerá úžasne, určite tak aj chutil. :-)

magua, Pi, 01. 04. 2016 - 10:31
Robili sme uz 2x teraz robim opat. Je vynikajuci aa jednoduchy... Mnaam :-)
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama