reklama

Karnevalové koláčiky

Pridal/a Un Chien Andalou dňa 16. 02. 2015 - 12:11 - Recepty Un Chien Andalou
Karnevalové koláčiky, Drobné pečivo, recept, Un Chien Andalou

reklama

Dobré jedlo sa dá pripraviť iba z dobrých surovín, stužené tuky a margaríny sú ZLÉ veci a v kuchyni nemajú či hľadať.

Ingrediencie
350 gramov hladká múka
50 gramov maslo
50 gramov kryštálový cukor
2 kusov vajce
2 polievkové lyžice rum
1 kus mandarínková kôra
1 čajová lyžička vanilková esencia
Ostatné:
  olej
  trocha práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1. Zo surovín vypracujeme pevné nelepivé cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme aspoň na 30 minút do chladničky. Cesto si upravíme na asi 1,5mm hrúbky a nakrájame na pásy približne 1x10cm. Pásy navinieme na vhodný valcovitý predmet napríklad kovové trubičky na šamrole (s priemerom do 2 cm).

2. Navinuté vyprážame v horúcom oleji do zlata, asi 1-2 min na každú stranu (závisí aj od hrúbky cesta). Uložíme na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk.

3. Na záver posypeme práškovým cukrom

Výnos
30 30
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Kamila, Po, 16. 02. 2015 - 13:06

Vyzerajú skvele (clap) (y), len si neviem predstavit vyprážanie aj s kovovými trubickami, mozno len preto, ze také nemám. :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama