reklama

Čokoládové dukáty s bielo a tmavou plnkou

Pridal/a Mon4ika dňa 20. 02. 2015 - 12:18 - Recepty Mon4ika
Čokoládové dukáty s bielo a tmavou plnkou, Drobné pečivo, recept, Mon4ika

reklama

suché pečivo s kúskami orechov a čokoládovou plnkou

Ingrediencie
180 gramov hladká múka
1 kus prášok do pečiva
140 gramov Hera
2 kusov žĺtok
70 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice kakao
130 gramov orechy
100 gramov horká čokoláda
100 gramov biela čokoláda
30 gramov maslo
4 polievkové lyžice smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1) Na pracovnú dosku preosejeme múku s práškom do pečiva a pridajte kakao, 50g nasekaných orechov, cukor, 2 žĺtky a pokrájanú mäkkú heru a vypracujeme cesto. Cesto zbaľte do fólie a nechajte ho asi hodinu odležať v chladničke, ale môžete počkať aj do druhého dňa.

2) Z cesta vytvarujeme 2 valčeky a každý pokrájame asi na 20 - 30 rovnako veľkých dielov. Každý kúsok rukami zaoblíme a obaľte vo zvyšných nasekaných orechoch. Rúru rozohrejte na 180°C ( teplovzdušnú na 160°C). Guľky položte na plech vyložený papierom na pečenie, každú stlačte a druhým koncom varechy namočte do hladkej múky, aby sa cesto nelepilo. Koláčiky pečte v rozohriatej rúre na 15 minút.

3) Polámeme bielu čokoládu a dajte do hrnca, pridajte 15 g masla a z 2lyžíc smotany a za stáleho miešania čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. Polovičku koláčikov naplňte bielou čokoládou, rovnakým spôsobom si pripravte i horkú čokoládu a naplňte druhú polovicu koláčikov. Najlepšie chutia až o pár dní, keď sa rozležia

Výnos
40 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama