Kamila | Výborný čokoládový zákusok
Koláčik s extra čokoládovým korpusom a osviežujúcim traseným krémom z ovocia a šľahačky. Trochu som experimentovala ako vždy. O výsledok sme sa skoro pobili ;) Občas aj kalorickú bombu treba spraviť.
Korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
5 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
200 | gramov | horká čokoláda |
200 | gramov | maslo |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
170 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Náplň: | ||
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | plechovky | kompót mandarínkový |
2 | kusov | Créme Olé puding vanilkový |
1 | kus | čokoláda |
Čokoládu s maslom roztopíme nad parou a necháme vychladnúť.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Zľahka k nej primiešame smotanu, múku vymiešanú s kakaom a práškom do pečiva a nakoniec čokoládu s maslom.
Hmotu rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, a lebo vymastený a vysypaný múkou. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút, alebo podľa vlastných skúseností.
Korpus necháme vychladnúť, nedávame dole z papiera, popraskal by.
Do uzatvárateľnej misky nalejeme smotanu, kompót a vysypeme krém Ole, dobre uzavrieme a dôkladne pretrepeme minútu dve, dovtedy, kým sa obsah prestane v miske "hýbať" ;)
Krém rozotrieme na korpus, ozdobíme hoblinami čokolády a ak vás je doma viac o chvíľu ho niet. ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.