reklama

Polievka z medvedieho cesnaku

Pridal/a Dzeny dňa 23. 03. 2015 - 21:58 - Recepty Dzeny
Polievka z medvedieho cesnaku, Polievky, recept, Dzeny

Dzeny | Polievka z medvedieho cesnaku


reklama

Veľmi jednoduchá a veľmi chutná polievka s medvedím cesnakom a zemiakmi.

Ingrediencie
5 kusov zemiak
2 litre vývar
1⁄2 čajová lyžička soľ
  medvedí cesnak
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vo vývare uvaríme nadrobno pokrájané zemiaky. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme posekané listy medvedieho cesnaku. Ja som dala za plný hlboký tanier. Môže byť aj viac, medvedí cesnak sa síce volá cesnak, ale jeho chuť je jemná, nemusíte sa báť, že uvaríte ekrazit:)

Povaríme ešte 5 minút, ručným mixérom rozmixujeme na krém, pridáme za lyžicu masla, necháme prevrieť. Ja nemôžem mlieko, ale kto môže, nech pridá trochu smotany na zjemnenie chute. Pridať môžete krutóny.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

Tojejedno, Pi, 27. 03. 2015 - 13:38

Udivuje ma šikovnosť autorky tohto receptu. Konkrétne uvedené časy. To si čo robila 55 minút pri príprave polievky? Oškrabať 5 zemiakov a prípadne nakrájať lístky "medveďa" trvá takmer hodinu? Hrôza ako plytváš so svojim časom. Toto by som nechcel mať doma. Spoločný čas pre prípravu a varenie nemôže byť dlhší ako pol hodina. Alebo si tá "skúsena" kuchárka čo varí z polotovarov, prípadne každý druhý deň špagety?

Ale do tejto polievky je dobré pridať okrem krutónov aj nastrúhaný syr (Eidam, Gouda)..

Kamila, Pi, 27. 03. 2015 - 13:53

Problém bude skôr v tom, že po prestavbe stránok pred dvoma týždňami, máme novy modul aj pre recepty, predtym sme mali len čas prípravy. Takže to do  čoho sa obúvaš, je len nepozornosť a neznalosť nového modulu, ktorého funkčnosť zatial len testujeme.

gueva, Pi, 27. 03. 2015 - 22:16

Ja robievam inú.. Spením cibuľku, prihodím posekaný cesnak medvedí, orestujem, pridám mčk, soľ, zalejem vodou niečo nad cesnak, povarím cca 10 min, rozmixujem, pridám trochu múky roztrepanej v cca v 1 -2 dcl mlieka, nechám prevariť a hotovo. Za 15-20 min, nemám do čoho pichnúť.

Dzeny, Po, 30. 03. 2015 - 12:24

gueva, vyskúšam:) myslíš, že to veľmi pokazím sójovým mliekom? kravské nemôžem....

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama