Hans - Pixabay | Light majonéza
Moji chlapci majú problém so žlčníkom, nemôžu ťažké. U nás sa osvedčila táto light majonéza. Našla som ju na internete...
1 | kus | vajce |
150 | millilitrov | jogurt |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
štipka | soľ |
Do vyššej nádoby vložíme vajíčko uvarené natvrdo rozrezané na polovicu (ľahšie sa bude mixovať), pridáme celý jogurt, dve kopcovité polievkové lyžice kyslej smotany a štipku soli. Všetko v nádobe rozmiešame, ideálne tyčovým mixérom. Trvá to len chvíľku. A hotovo. Z tohto množstva vyjde cca 400ml majonézy.
Napriek tomu, že tam máme relatívne husté ingrediencie, vyjde z toho tekutejšia majonéza. Chuťovo je troška cítiť, že je iná - ale len v prípade, že ju máte na tanieri s normálnou majonézou (majolenka s tatárskou). Je kaloricky ľahká, a vhodná i pre žlčnikárov... Žiaden olej, minimálne kalórie.
Dobrú chuť bez žlčníkových záchvatov ;-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.