M.á.r.i.a
Aj zemiaky sa dajú nahradiť.
1 | kus | batat |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | cibuľa |
1 | hrnček | mrazený hrášok |
1⁄4 | kus | zeler |
3 | kusov | vajce |
2 | kusov | kyslá uhorka |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | ocot | |
trocha | cukor | |
trocha | olivový olej | |
1 | polievková lyžica | horčica |
8 | kusov | kuracie horné stehná |
2 | kusov | vajce |
100 | gramov | pšeničné klíčky |
trocha | cesnak | |
trocha | korenie | |
trocha | kokosový olej |
Batát si očistíme a rozkrojíme po dĺžke, očistenú mrkvu a zeler dáme spolu v celku variť do osolenej vody. Varím na skus, aby to nebolo moc mäkké tak postupne vyberám a nechám schladiť. Nakoniec do vriacej vody nasypem hrášok a nechám prevrieť 3 - 4 minúty a tiež dám schladiť.
Cibuľu si nakrájam na drobno, uvarím v sladkokyslom náleve len aby cibuľku zakryl. Po dovarení pridám horčicu.
Vychladnutý batát, uhorky a mrkvu si nakrájam na malé kocky, zeler a vajíčka postrúham. Všetky suroviny spojím s cibuľkou – nálev pridávam podľa potreby. Pridám olivový olej a kyslú smotanu.
Horné kuracie stehná vykostím a zbavím kože, osolím, okorením čiernym korením a potriem cesnakom. Nechám chvíľku odležať. Potom ich obalím v pšeničných klíčkoch – trochu ich do mäska vtlačím. Vyšľahám si vajíčka, osolím namočím v nich mäsko a vysmážam na kokosovom oleji.
Inokedy na miesto batátu používam cuketu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.