reklama

Netradičný "zemiakový šalát" a vyprážené kuracie stehienka

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 03. 06. 2015 - 16:04 - Recepty M.á.r.i.a
Netradičný "zemiakový šalát" a vyprážené kuracie stehienka, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Aj zemiaky sa dajú nahradiť.

Ingrediencie
1 kus batat
1 kus mrkva
1 kus cibuľa
1 hrnček mrazený hrášok
1⁄4 kus zeler
3 kusov vajce
2 kusov kyslá uhorka
200 millilitrov kyslá smotana
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
  trocha ocot
  trocha cukor
  trocha olivový olej
1 polievková lyžica horčica
8 kusov kuracie horné stehná
2 kusov vajce
100 gramov pšeničné klíčky
  trocha cesnak
  trocha korenie
  trocha kokosový olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Batát si očistíme a rozkrojíme po dĺžke, očistenú mrkvu a zeler dáme spolu v celku variť do osolenej vody. Varím na skus, aby to nebolo moc mäkké tak postupne vyberám a nechám schladiť. Nakoniec do vriacej vody nasypem hrášok a nechám prevrieť 3 - 4 minúty a tiež dám schladiť. 

Cibuľu si nakrájam na drobno, uvarím v sladkokyslom náleve len aby cibuľku zakryl. Po dovarení pridám horčicu.

Vychladnutý batát, uhorky a mrkvu si nakrájam na malé kocky, zeler a vajíčka postrúham. Všetky suroviny spojím s cibuľkou – nálev pridávam podľa potreby. Pridám olivový olej a kyslú smotanu.

Horné kuracie stehná vykostím a zbavím kože, osolím, okorením čiernym korením a potriem cesnakom. Nechám chvíľku odležať. Potom ich obalím v pšeničných klíčkoch – trochu ich do mäska vtlačím. Vyšľahám si vajíčka, osolím namočím v nich mäsko a vysmážam na kokosovom oleji.

Doplňujúce poznámky

Inokedy na miesto batátu používam cuketu.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama