reklama

Dievčenská torta pre Tamarku - sweet´s for my sweet

Pridal/a val dňa 15. 06. 2015 - 10:29 - Recepty val
Dievčenská torta pre Tamarku - sweet´s for my sweet , Torty, recept, val

reklama

Tamarka miluje sladkosti. Po niekoľkomesačnom dohadovaní o torte, som vymyslela toto.

Ingrediencie
10 kusov vajce
100 gramov kryštálový cukor
2 balíky vanilkový cukor
180 gramov práškový cukor
500 gramov hladká múka
1 balík prášok do pečiva
10 polievkové lyžice horúca voda
250 gramov mascarpone
100 gramov biela čokoláda
250 millilitrov šľahačková smotana
100 gramov horká čokoláda
250 gramov jahody
Na ozdobu:
3 kusov lízatko
3 balíky cukríky
  čokoládové tyčinky
3 balíky fondán
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Deň vopred si pripravíme čokoládový krém. V šľahačke rozpustíme tmavú čokoládu, necháme vychladnúť a odložíme na celú noc do chladničky.

Ja som piekla obľúbenú nadstavovanú piškótu podľa receptu od  Bohus_L, zároveň odpoúčam hneď ráno vybrať z chladničky mascarpone, aby malo izbovú teplotu keď budeme robiť krém z bielej čokolády.

Upečený korpus necháme odstáť aspoň deň, potom ho prekrojíme dvakrát.

Krém z tmavej čokolády: Vyberieme z chladničky a prešľaháme. Ak sa nám zdá málo tuhý, pridáme do krému jeden stužovač do šľahačky.  

Krém z bielej čokolády: Rozpustíme si nad parou bielu čokoládu a vychladnutú ju zmiešame s mascarpone.

Jahody: Očistím a nakrájame na plátky. Jemne pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme trochu tmavým cukrom a pridáme lístky mäty. Necháme odstáť.

Torta: Prvý korpus potrieme džemom. Priamo na džem dáme vrstvu krému z bielej čokolády, na krém poukladáme pripravené na plátky nakrájané jahody. Korpus, ktorým budeme jahody prikrývať, natrieme zospodu tenkou vrstvou krému.

Aj druhý korpus natrieme džem, na to čokoládový krém, opäť jahody.

Tretí korpus zas natrieme zospodu tenkou vrstvou čokoládového krému.

Celú tortu potom potrieme krémom z bielej čokolády a necháme vychladiť aspoň na 1 - 2 hodiny.

Vyvaľkáme fondán. Ja som použila až tri balíčky na dostatočne veľkú placku. Rozvaľkaný fondán položíme na tortu, pekne uhladíme všetky plochy. 

Zbytok fondánu zafarbíme a vytvoríme ružový lem a malé srdiečka.  

Do malej nádoby pripravíme cukrové lepidlo, natrieme na tortu a prikladáme cukríky.

Lízatká zapichneme do torty, čokoládové cukríky a tyčinky tiež prilepíme.

Ak zvýši čokoláda, môžeme ňou dozdobiť tortu. 

Nezabudnite na sviečky :-)

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama