Tamarka miluje sladkosti. Po niekoľkomesačnom dohadovaní o torte, som vymyslela toto.
10 | kusov | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
180 | gramov | práškový cukor |
500 | gramov | hladká múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
10 | polievkové lyžice | horúca voda |
250 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | biela čokoláda |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
100 | gramov | horká čokoláda |
250 | gramov | jahody |
Na ozdobu: | ||
3 | kusov | lízatko |
3 | balíky | cukríky |
čokoládové tyčinky | ||
3 | balíky | fondán |
Deň vopred si pripravíme čokoládový krém. V šľahačke rozpustíme tmavú čokoládu, necháme vychladnúť a odložíme na celú noc do chladničky.
Ja som piekla obľúbenú nadstavovanú piškótu podľa receptu od Bohus_L, zároveň odpoúčam hneď ráno vybrať z chladničky mascarpone, aby malo izbovú teplotu keď budeme robiť krém z bielej čokolády.
Upečený korpus necháme odstáť aspoň deň, potom ho prekrojíme dvakrát.
Krém z tmavej čokolády: Vyberieme z chladničky a prešľaháme. Ak sa nám zdá málo tuhý, pridáme do krému jeden stužovač do šľahačky.
Krém z bielej čokolády: Rozpustíme si nad parou bielu čokoládu a vychladnutú ju zmiešame s mascarpone.
Jahody: Očistím a nakrájame na plátky. Jemne pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme trochu tmavým cukrom a pridáme lístky mäty. Necháme odstáť.
Torta: Prvý korpus potrieme džemom. Priamo na džem dáme vrstvu krému z bielej čokolády, na krém poukladáme pripravené na plátky nakrájané jahody. Korpus, ktorým budeme jahody prikrývať, natrieme zospodu tenkou vrstvou krému.
Aj druhý korpus natrieme džem, na to čokoládový krém, opäť jahody.
Tretí korpus zas natrieme zospodu tenkou vrstvou čokoládového krému.
Celú tortu potom potrieme krémom z bielej čokolády a necháme vychladiť aspoň na 1 - 2 hodiny.
Vyvaľkáme fondán. Ja som použila až tri balíčky na dostatočne veľkú placku. Rozvaľkaný fondán položíme na tortu, pekne uhladíme všetky plochy.
Zbytok fondánu zafarbíme a vytvoríme ružový lem a malé srdiečka.
Do malej nádoby pripravíme cukrové lepidlo, natrieme na tortu a prikladáme cukríky.
Lízatká zapichneme do torty, čokoládové cukríky a tyčinky tiež prilepíme.
Ak zvýši čokoláda, môžeme ňou dozdobiť tortu.
Nezabudnite na sviečky :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.