reklama

Čas kamienkov alebo liečivé kamienky - akvamarín

Pridal/a púpavienka dňa 23. 06. 2015 - 18:38

reklama

Je naozaj čas kamienkov - alebo je to iba vymyvanie hláv?

Neviem veru odpoveď, ktorá bude pravdivá lebo čas kamienkov je od nepamäti, ale to ešte ľudia vedeli čo im ten kamienok hovorí a čo im dáva či berie. Vedeli kedy hovorí - DOSŤ.

Ani neviem čo sa porobilo ale som v zajatí kamienkov. Odrazu viem o nich tak veľa, ale nie vždy to korešponduje s tým čo je popísané na niektorých ezoterických stránkach.

Zrejme moje poznatky sú zo staršej doby, lebo ja veľké množstvo ani len nepoznám a neviem ani zaradiť, ale tu časť ktorú poznám? - no to som ako učebnica.

Niekedy v roku 1990 som si kúpila knihu o kameňoch a ich liečivej sile a komu sú určené. Bolo to totálne sklamanie, nič mi v tej knihe nesedelo, nevedela som sa ani len s polovicou informácií stotožniť a tak som pochopila že ja nemám dobre postrehy v mojom podvedomí či vedomí a tak to necham tak. 

No tak ako som nevedela odložiť bylinky len tak a ich miešanie, tak sa ku mne pretlačili aj kamienky a čuduj sa svete otvorím stránky a tam už skoro moje informácie. Ostala som v nemom úžase. Predsa sa za tie roky niečo udialo.

To že som si ako prvé pred rokom z veľkoskladu kúpila minerály asi netreba zvýrazňovať. Milujem ušľachtilé sklo, držím ho v rukách a ono ku mne hovorí a ja ho vnímam a cítim a o čo viac by to malo byť s minerálmi skoro v surovom stave. No bola som sklamaná, prišla ku mne kôpka minerálov za celkom slušnú sumu a oni plakali, boli tak smutné že som sa ich bála zobrať do ruky. Každý som držala ako keby v náručí no oni sa nakoniec rozžiarili a ja keď som urobila prvý náramok už boli živé, silné a pripravené niekomu pomáhať.

No ja nie som dobrý predajca, neviem predávať a tak si moje náramky museli počkať. Asi mesiac dozadu odrazu mi začali volať ľudia, aby som im poradila čo s ich kameňom ktorý pukol, či je veľmi špinavý a podobné veci. Nechápala som prečo to odo mňa odrazu potrebujú. Viem naobjednavala som si mnoho minerálov, ale ja nie som tak bohatá aby som mohla každý druh podržať v rukách.

Chodím k lekárom každý deň a na rehabilitáciu a každý deň som videla tie úbohé kamineky ako prosia o pomoc. Mňa to jednoducho zabolí - tak moje telo funguje od nepamäti. A tak som začala chodiť aj po obchodoch a klenotníctvach - chcela som nájsť usmievavé a spokojné kamienky, no videla som nesprávne podávané kamene, náramky natiahnuté na nejakom stojane bez ladu a skladu - všetko smutné.

Pristavila som sa pri predajkyniach týchto liečivých kameňov a šperkov z nich urobených. Aké bolo moje prekvapenie ked som sa dozvedela že tento si mám kúpiť pre bohatstvo a tento zas na to. Zdalo sa mi že tu je iba zneužitie kameňov a preto vysielajú tie signály.

Ja by som od kameňa žiadala spokojnosť - lebo ak som spokojná tak mám dostatok pre seba a mojich blízkych, ak chcem bohatstvo tak posilňujem chamtivosť. Viem, je aj plno kurzov ako si privolať bohatstvo, ale? - všetko sa raz vráti a spočíta to každému.

Ani kamene nemôžu slúžiť donekonečná iba musu ale aj nemusím a zrejme to aj robia. Minulý týždeň som to už tu začala písať, ale nakoniec som to vymazala, lenže potom ma prehovárala priateľka aby som to písala na FB, ale ten sa mi ani len trošičku nepáči. Áno, viem že som tam a možno to raz dokážem tam aj ukončiť. No a včera keď som videla na ruke tri náramky, ktoré sa navzájom bili a moja duša plakala s nimi a ja som odrazu bola v takom chaose ako keby aj mňa niekto bil a tak som si povedala dnes je ten deň, napíšem to a ak bude dobrá vôľa budem do komentárov pridávať ďalší a ďalší popis kamienkov. Budem písať iba o tých ktoré som držala v mojich rukách, nechala sa opájať ich silou a nežnosťou, o kameňoch ktoré spievaju v mojej dlaní keď niečo z nich robím.

Takže moja prvá časť bude o tom ako sa máme správať ku kamienkom.

     Nezáleží na tom či mám drahý veľký zafír v drahom zlate alebo zlomky ruženínu len tak na gumičke - on chce od nás iba jediné - staraj sa o mňa, ži so mnou, rozprávaj sa so mnou, nájdi mi miesto na oddych, zabaľ ma, pofúkaj ak som boľavý pred tým ako má daš čistiť.

Táto doba k nám priviezla tovar ktorý je odrazu pre nás lacný a to sú aj drahé kamene. No stalo sa to že sa k nim chováme horšie ako k bižutérií. Sú predsa lacné tak prečo nie, veď si ich môžem kúpiť aj desať, lenže kameň je živý a neuschne ako kvetina, ktorej ostanú žiť iba korienky v zemi, on je iba veľmi chorý, od bolesti pukne a dokonca niektore sa rozsýpu na prach.

Ja nie som zástancom ezoteriky a tak žiadne kritéria nie sú pre mňa naj. Jednoducho urobme ako cítime. Ak mám pocit že je čas ho odložiť či umyť, alebo vyložiť na slnko - fajn, len nezabudnite že mesačný svit ma tie isté účinky a nepoškodí kameň tak ako slnko. Ak chcete aby vám citrím, ametyst, akvamarín, turkenit a mnoho ďalších dobre slúžili - nedávajte ich na slnko nabíjať ale práve naopak nechajte ich na okne za krásnej mesačnej noci, najlepšie splnu a on sa vám odvďačí. Samozrejme pred tým ich treba očistiť. Niektoré pod tečúcou vodou, iné môžu aj v stojatej vode postať, iné soľou a najlepšie iným minerálom - Hematit je ten ktorý vyčisti všetko, je to kameň ktorý nikdy nepotrebujete čistiť, on to urobí aj za vás ale pozor na jeho silu. Každý minerál v jeho prítomnosti sa očist ale vlastne vtedy je aj vybitý/ aj keď podľa mojich pozorovaní nie je tomu vždy tak, iba je kameň čistý a pripravený sa prispôsobiť novému nositeľovi alebo ďalšiemu dňu/

Ak by Vás táto téma zaujala tak môžem pokračovať a pridávať kamene, ak nie ďakujem že som za ne mohla prehovoriť.

Včera som sa rozhodla pre môj prvý náramok - ružový korál, divné, lebo som mala pocit že patrí skôr nejakým mladým devam a nechápala som prečo som tak urobila, ale potom čo sa udialo pri tých troch úbohých nýramkoch som pochopila akú úlohu splnil.

Kamene nás majú vrátiť naspäť k sebe a nie podporovať zlo, lebo iba tak nájdeme symbiózu, ktorú tak márne hľadáme ale každý nás ju nosí v sebe, len potrebuje pomôcť správnym smerom.Úsmev


reklama

reklama

Kamila, Ut, 23. 06. 2015 - 20:43

Veru si sa našla, krásna oblasť. Akurat sme s devou povytahovali kamienky, poniektore aj vacsie co doma mame. Kludne môžeš napisať čo to a takých najbežnejších.

nonka, Ut, 23. 06. 2015 - 21:01

Aj mna zaujal tvoj clanok Margori..az ma pri nom mrazilo.Tiez mam na sebe minaraly (citrin a rubin ..musim sa priznat oni si ma pritiahli .Velmi sa znich vytesujem..:) Budem sa tesit na dalsie nove informacie o kamienkoch.

púpavienka, Pi, 26. 06. 2015 - 18:54


RUŽENÍN

Liečivé účinky: Ruženín je kameňom zmeny charakteru duše. Je vhodný pri narodení, puberte, tehotenstve, menopauze, výraznej duševnej zmene, pri smrti aj eutanázii. Taktiež je kameňom lásky a umenia. Prehlbuje city, vášeň, nežnosť, pomáha osamelým, odháňa nezhody a hádky, zintenzívňuje zmysly, vnímanie a umelecké vlohy. Ruženín je ochrancom srdca. Má naň veľmi silný, blahodarný vplyv. Ochraňuje ho proti chorobám, rôznym poškodeniam, predlžuje jeho životnosť. U starých ľudí veľmi dobre pôsobí aj na činnosť mozgu. Má preventívny účinok proti Alzheimerovej chorobe, Parkinsonovej chorobe a stareckej demencii. Svojmu nositeľovi po fyzickej aj psychickej stránke napomáha pri snahách chudnúť. Prehlbuje odhodlanie schudnúť, zlepšuje výkon a výdrž, stimuluje chudnutie a majiteľovi prehlbuje spokojnosť s výsledkom chudnutia. Toto je prebraté http://www.mineralybratislava.sk/2014/04/ruzenin.htmlMôj dodatok, nakoľko sa najviac stotožňujem s týmto popisom.Hovorí sa že vyhládzuje vrásky a teda predlžuje mladosť a mladého ducha. Veľmi dobre berie elektromagnetický smog.Ruženín nemá rád priame slnko a preto nabíjame v noci alebo pod nepriamymi lúčmi. Očistime pod tečúcou vodou alebo spolu s hematitom nechame v krabičke. Každý nerast by sme mali uchovávať samostatne a nie s inými kamienkami.
chrústik, Po, 29. 06. 2015 - 10:15

Aj mne moja mamina darovala ruženín, ale nevedela som, že má až takýto vplyv na človeka. Ale chcem sa opýtať, nosím ho skoro každý deň na ruke pri hodinkách neovplyvňuje to nejako tie kamienky? Mlčím

púpavienka, Po, 29. 06. 2015 - 10:29

Ahoj, každý kameň ovplyvňuje iný kameň a to znamená že môže stratiť akukoľvek silu ak je  pri nejakom inom a dokonca môže vtedy kameň aj škodiť alebo druhý kameň pukne. Miešať kamene by sme mali iba vtedy ak ich vieme precítiť ak im rozumieme a inak nie. Každý kamienok treba občas nechať oddychnúť, nič sa nenosí stále. Kamene boli uznávané a iba človek ktorý ich vie čistiť sám  a aj nabijať dokázal mať kameň stále pri sebe - šamani a pod.

Kameň treba nie len očistiť a dať mu novú silu ale nechať ho občas aj nadýchnuť. Drahokámy a polodrakokámy boli predsa určené na slávnostné príležitosti - vtedy ak sme chceli niečo dosiahnuť. Takže všetkého veľa škodí aj kameňov na ruke. Nevadí iný kameň na jednej ruke a iný na druhej, ale aj tak sa môžu biť ak nesadnú.

bigmama, Ne, 28. 06. 2015 - 01:27

vies co, minulu sobotu som sa rozpravala so znamou, jej dcera sa zacala zaujimat o kamene, mineraly, krystaly a je tu nedaleko jeden pan, ktori tiez predava kamene, a on chodi po celej europe a vybara ich a opracovava sam, chystam sa k nemu, a prave v tom case, ty napises o kamenoch..... vidis, zasa sa mi potvrdilo, ze ak je nieco psravne, tak sa to ku mne dostane z viacerych doveryhodnych zdrojov, takze dakujem a urcite pokracuj pisat o kamienkoch a ked v lete pridem, tak by som sa rada s tebou stretla osobne, teda, ak nebyvas niekde daleko od nas SlnkoObjímamBozkávamKvietok

púpavienka, Ne, 28. 06. 2015 - 19:31

Neviem čo je daloko od vás, ale už mám aspoň dočasne zdarma vlak a teda ak k vám ide tak viem prísť a vyobjímať ťaÚsmevvieš že nič nie je náhodu, ja mám za sebou silný maratón presunov a tak budem prispievať trošku neskôr, keď sa zastabilizujemSlnko

bigmama, Ut, 30. 06. 2015 - 00:41

zapadne slovensko, okres Galanta Úsmev ale do 200km som ochotna este ist autom a s detmi, to sa este da zvladnut po 1400km presune Mrkám

púpavienka, Po, 29. 06. 2015 - 10:07


LAPIS - LAZULI alebo lazurit

Prekrásny kameň nočnej oblohy. Pozerate sa naň a vidite prekrásnu žiarivú oblohu a pozostatky zlatých hviezdičiek. Túto vynimočnosť mu dal pyrit. Toto je kameň  -zmes viacerých, hlavne sodalit, calcit a pyrit.

Pôsobí na obidvoch úrovniach človeka. Na psychicej úrovni - odráža útoky a teda je úhlavným nepriateľom zlého myslenia okolo vás, pomáha vám byť silnejším a vedieť sa brániť.

Pôsobí na vaše srce aby prijalo do svojho života aj pochody duše a pretavilo ich do čistého myslenia a konania. On totiž na fyzickej úrovni  veľmi posilňuje naše vyjadrovanie, hlavne v tíme či vodcovké schopnosti. Ja to kameň ktorý vás robí lepším rečníkom, lebo pôsobí na hlasivky, pomáha pri speve a čisti vaše hrdlo od nánosov.

Čistí kostnú dreň a stará sa o očistú krvi na obidvoch úrovniach, robí človeka múdrejším , úprimnejším a silnejším. Podporuje kreativitu a vodcovské schopnosti ale iba s čistým úmyslom.

Čistiť spolu s hematitom a nabíjať na mesačnom svite.

púpavienka, Po, 29. 06. 2015 - 08:56


AKVAMARÍN

Prekrásny kameň a aj veľmi účinný. Jeho prekrásna farba ho už predurčuje na to že je z vody a mora a naše telo je tiež z vody a tak je vynikajúcim liečiteľom na dýchacie cesty, uvoľňuje blokády nahromadené po stáročia a my ich nevieme vysloviť lebo nám stoja v hrdle, hnev, bolesť, zrada, poníženie - to všetko ostáva v hrdle ak sme to nevypovedali. Tento kameň bude stať pri vás aj vtedy keď nebude dobre ale aj v šťastí sa bude s vami radovať. Považuje sa za ochranný kameň, nájde spolu s vami cestu z bezvychodiskovej situácie, pomôže vám pri splíne a bude s vami odpočívať vo vašom vlastnom tichu až odrazu oroztvorí oblohu a vy budete vedieť že je čas sa radovať.

Nakoľko je pre neho najdôležitejšia časť hrdlo tak veľmi dobré pôsobí na štítnu žľazu, pomáha jej pracovať ak nevládze alebo ju zbrzdí ak sa ponáhľa, prečisťuje pečeň a lymfatický systém. Harmonizuje vaše telo a núti vás byť čistým vo svojom srdci, nájde k tomu cestu.

Tento kameň bol vyhľadávaný a považovaný za veľmi silný už v Atlantíde. Doporučujem ho každému, je mierny a preto jeho účinky idú síce menšou rýchlosťou, ale neublížia majiteľovi. Samozrejme v prípade ak ho chceme využiť na zlé veci či majetníckosť tak sa nám môže aj pomstiť ale to každý kameň, lebo každý sa z takého podrúčia raz vymaní a spočíta to tomu kto ho zneužil.

Akvamarín sa čistí pod tečúcou vodou alebo na hematite a potom nabiť buď na krištáľ alebo mimo priameho slnka len tak vyložený, ale ja doporučujem noc - svit mesiaca mu dá tu správnu silu a spln ešte väčšiu. V pohode by vám mal slúžiť potom celý mesiac, ale ak cítite že váš kamienok chce očistu tak to urobte, aj keby to malo byť o deň. Zrejme sa stretol s niečim veľmi ťažkým. Nič nie je lepšie ako to byť prepojený s prírodou a tak počuť volanie kamienkov, kvetiniek či zvierat, oni všetci nám prišli pomáhať.

Mne pomáha kombinácia akvamarínu a lazuritu - lapis lazuli, ked aj na foto.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama