reklama

Obrátený ovocný koláč

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 16. 07. 2015 - 16:34 - Recepty M.á.r.i.a
Obrátený ovocný koláč, Koláče, recept, M.á.r.i.a

reklama

Zdravšia verzia, koláčik vhodný na leto

Ingrediencie
Cesto:
100 gramov trstinový cukor
50 gramov maslo
2 kusov vajce
8 polievkové lyžice mlieko
160 gramov špaldová múka celozrnná polohrubá
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
Ostatné:
4 kusov nektárinka
50 gramov trstinový cukor
  trocha maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Tortovú formu hrubšie vymažte maslom. Na dno formy rovnomerne rozsypte hnedý cukor.

Nektarinky nakrájajte na plátky. Tie naukladajte na cukrom vysypané dno formy.

Rúru predhrejte na 160 stupňov.

Šľahačom vymiešajte zmäknuté maslo s cukor. Postupne pridávajte vajíčka, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Cesto navrstvite na ovocie a pečte približne 30-40 minút.

Hotový koláč nechajte chvíľku vychladnúť a potom ho preklopte na podnos.

Na vrchu by mal byť pekný zlatistý karamel.

Dozdobiť môžete pred podávaním šľahačkou alebo kyslou smotanou. 

Tip: Ovocie môžeme meniť podľa chuti, pekne ukáže ananás a do otvoru naukladáme čerešne.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

Dzeny, Pi, 17. 07. 2015 - 07:20

Recept ako na zavolanie!Chichocem saZas sme dovliekli broskyne a treba ich likvidovať. Prozreteľnosť fungujeÁno

M.á.r.i.a, Pi, 17. 07. 2015 - 22:03

To ma teší, nech sa vydarí a hlavne chutí Tlieskam

zvonilka, So, 18. 07. 2015 - 17:02

Vyzera vyborne,robim podobny jablkovyÚsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama