reklama

Broskyňový koláč

Pridal/a Kamila dňa 12. 08. 2015 - 22:38 - Recepty Kamila
Broskyňový koláč, Koláče, recept, Kamila

reklama

Recept na jednoduchý a rýchly ovocný koláč. Broskyne môžete zameniť za jablká, nektarinky, slivky ..

Ingrediencie
85 gramov maslo
1 hrnček práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
1 kus vajce
1 1⁄2 hrnčeky polohrubá múka
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
1⁄2 hrnček mlieko
3 kusov broskyňa
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zmäknuté maslo vyšľaháme s vajíčkom a  cukrom do svetlej peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo s mliekom (ak sa dá izbovej teploty) primiešame k vyšľahanej hmote.

Do ohrúhlej formy vymastenej a vysypanej múkou rozotrieme cesto. Navrch na husto poukladáme plátky broskýň, prípadne jablk. Ovocie môžeme potrieť maslom cca 20g, v ktorom necháme roztopiť lyžicu cukru. Keď sú broskyne zrelšie, šťavnatejšie netreba.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 40 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po upečení ovocie potrieme svetlým džémom cca 2PL, ktorý zohrejeme s 1PL vody. Podávame s vanilkovou zmrzlinou. Pripadne koláčik posypeme práškovým cukrom a môžeme ho ešte teplý preliať horúcou šľahačkovou smotanou, v ktorej sme rozpustil 2PL cukru a cca 20g masla.

Doplňujúce obrázky
Broskyňový koláč, Koláče, recept, Kamila, 1
Broskyňový koláč, Koláče, recept, Kamila, 2
Broskyňový koláč, Koláče, recept, Kamila, 3
Broskyňový koláč, Koláče, recept, Kamila, 4
Broskyňový koláč, Koláče, recept, Kamila, 5
Broskyňový koláč, Koláče, recept, Kamila, 6
Broskyňový koláč, Koláče, recept, Kamila, 7
Výnos
1 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama