reklama

Cícerovo-mrkvový chlebík bez múky

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 26. 08. 2015 - 13:23 - Recepty M.á.r.i.a
Cícerovo-mrkvový chlebík bez múky, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Cícerovo-mrkvový chlebík bez múky


reklama

Kto sa zdravo stravuje alebo keď sa Vám minie chleba...

Ingrediencie
4 kusov vajce
1 kus mrkva
1 plechovka cícer
2 polievkové lyžice tvaroh
6 polievkové lyžice ovsené otruby
1 čajová lyžička prášok do pečiva
  soľ
  rasca
1 strúčik cesnak
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Žĺtky, tvaroh, cícer stačí roztlačiť vidličkou, ja to robím ponorným mixérom.

Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, krátko vyšľaháme v mise.

Pridáme otruby alebo alebo pšeničné klíčky spolu s práškom do pečiva a ochutíme soľou, rascou a čerstvým cesnakom podľa chuti, ja som dala 1 strúčik.

Nakoniec pridáme sneh z bielkov a už len zľahla premiešame.

Vylejeme do formy napr. na biskupský chlebík a pečieme pri 180 stupňoch približne 30-35 minút.

Doplňujúce poznámky

Chlebík je vhodný aj ako príloha k prívarkom

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

lienka, Št, 27. 08. 2015 - 09:47

určite vyskúšam

kde ho skladuješ a koľko vydrží?

M.á.r.i.a, Št, 27. 08. 2015 - 12:12

Skladujem ho v sáčku v chladničke, vydrží 4-5 dní... ak vydrží lebo sa rýchlo zje. Ale sa dať polovička aj do mrazníka, oplatí sa vyskúšať.Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama