reklama

Okrúhly hruškovo-tvarohový koláč

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 07. 11. 2015 - 14:49 - Recepty M.á.r.i.a
Okrúhly hruškovo-tvarohový koláč, Koláče, recept, M.á.r.i.a

reklama

K jeseni neodmysliteľne patria hrušky...

Ingrediencie
350 gramov špaldová múka celozrnná polohrubá
250 gramov maslo
3 polievkové lyžice trstinový cukor
  trocha badián
250 gramov tvaroh
2 polievkové lyžice trstinový cukor
3 kusov vajce
  trocha citrónová kôra
2 kusov hruška
50 gramov čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Hrušky si nakrájame na kolieska, ošúpeme a necháme v citrónovej vode s trochou badiánu kým si neurobíme ostatné suroviny na koláčik.  

Zo špaldovej polohrubej múky, 200 g masla, trstinového cukru, trochu mletého badiánu (nemusí byť) vypracujeme posýpku, 2/3 natlačíme do formy tak aby sme zvýšili aj okraje.

Tvaroh, trstinový cukor, žĺtka, nastrúhanú citrónovú kôru vymiešame a pridáme zľahka sneh z bielkov.

Tvaroh natrieme na cesto a poukladáme naň nakrájané hrušky a zasypeme zvyšnou 1/3 posýpky,  do ktorej môžeme pridať  50 g nasekanej čokolády – veľmi sa snúbi s hruškami.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne 40 min. – sledujeme, keď povrch zružovie nakrájame zvyšné maslo a necháme dopiecť.

Doplňujúce poznámky

Koláč sa môže podávať ako teplý tak aj studený.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama