Kamila | Brokolica jednoducho a chutne
Recept s fotopostupom na celkom zdravý obed plný farieb. Moja obľúbená verzia brokolice, klasika hlavne jednoducho a rýchlo. Dokonca si na ňu zvykol aj manžel, ktorý nie je až takým fanúšikom zeleniny.
1 | kus | brokolica |
500 | gramov | zemiak |
2 | polievkové lyžice | maslo |
3 | strúčiky | cesnak |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
1⁄2 | čajová lyžička | červená paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca drvená |
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. brokolicu umyjeme, rozdelíme na ružičky a buď uvaríme vo vode spolu so zemiakmi, vložíme do vriacej vody k zemiakom na cca 7 minút, alebo nad parou cca 8 minút. Brokolicu vyberieme, zemiaky scedíme.
Na panvici roztopíme cca 1 PL masla, pridáme roztlačený cesnak a malú chvíľu opečieme. Do panvice pridáme brokolicu a len chvíľu premiešame aby sa obalila maslom. Vypneme. Preložíme.
Na tej iste panvici znova roztopíme cca 1 PL masla, alebo olivový olej ... a pridáme rascu (mne práve došla), červenú papriku, a kurkumu akú máte. Množstvo som uvádzala od oka. Ozaj len malú chvíľu opečieme, stačí pol minútu. Ak máte doma zelený petržlen, koriander, zelenú cibuľku pridajte aj tie. Do panvice vložíme zemiaky, krátko premiešame a vypneme.
Podávame so šalátom, zeleninovou oblohou.
Ak namiesto masla použijete olej máte skvelý obed vrámci delenej stavy v rastlinný deň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.