reklama
Recept na skvelé palacinky s jabĺčkami v ceste aj v náplni.
Ingrediencie
Cesto: | ||
450 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | polohrubá múka |
2 | kusov | jablko |
2 | kusov | vajce |
1⁄4 | čajová lyžička | škorica |
1 | kus | vanilkový cukor |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
Náplň: | ||
4 | kusov | jablko |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
1⁄4 | čajová lyžička | škorica |
1 | polievková lyžica | maslo |
Ostatné: | ||
trocha | práškový cukor | |
trocha | čokoláda |
Postup
Všetky ingrediencie na cesto, okrem jabĺk, dôkladne vymiešame na hladké cesto. Jablká očistíme, nastrúhame na jemno a pridáme do cesta. Na vymastenej panvici pečieme palacinky z oboch strán. Cesto je trochu hustejšie, trochu som ho rozotrela do strán.
Jablká na náplň umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Preložíme ich do hrnca pridáme maslo, škoricu, citrónovú šťavu, podlejeme trochou vody a dusíme na masle do mäkka cca 15 minút.
Výnos
12 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.