reklama

Mäsové guličky v napoletana omáčke a nokerle z kvaky

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 01. 06. 2016 - 12:32 - Recepty M.á.r.i.a
Mäsové guličky v napoletana omáčke a nokerle z kvaky, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Mäsové guličky v napoletana omáčke a nokerle z kvaky


reklama

Ponuka na zajtrajší obed lebo dnes už musíte začať a netradičné nokerle-halušky.

Ingrediencie
500 gramov bravčové plece
2 kusov vajce
2 kusov cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 deciliter mlieko
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
1 plechovka lúpané paradajky
3 strúčiky cesnak
  trocha olivový olej
1 kus kvaka
1 kus vajce
300 gramov špaldová múka celozrnná hladká
  trocha cukor
  trocha chren
  trocha bazalka čerstvá
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso pomelieme s 1 cibuľou a cesnakom, pridáme vajíčka, mlieko, podľa chuti osolíme, okoreníme a dobre vypracujeme. Necháme v chladničke cez noc...mlieko vsiakne do mäsa a robí ho jemnejším, poprípade ak máme mäso mastnejšie stiahne mastnotu. Z mäsa robíme guľky, ktoré naukladáme do omáčky...

Na oleji restujeme 1 cibuľu a cesnak, zalejeme lúpanými paradajkami, pridáme podľa chuti trochu cukru, soľ, korenie. Keď nám omáčka prevrie pridáme nasekanú bazalku a naukladáme do nej mäsové guľky, po 10 min. ich pretočíme, zakryjeme a necháme 30 min variť.

Medzitým si pripravíme cesto na nokerle. Kvaku očistíme a nastrúhame na jemno aj s chrenom ( asi 2 cm), pridáme vajíčko a múku, soľ. Vypracujeme si polotuhé cesto...pridáme múku alebo trochu vody. Cez sitko nahádžeme drobné nokerle do osolenej vody a varíme kým mám nevyplávajú na povrch. Scedíme a polejeme trochou olivového oleja.

Podávame s omáčkou a mäsovými guľkami, ktoré posypeme čerstvo bazalkou.

Doplňujúce poznámky

Halušky sa hodia ako príloha k rôznemu mäsku alebo zelenine, keď ostanú sú dobré na večeru s vajíčkom a čerstvým šalátom.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Lenka R, St, 08. 06. 2016 - 14:02

Jeej , toto vyskúšam .

Prednedávnom som "objavila "  kvaku a skúsila ju na pár spôsobov, keď nájdem káblik z mobilu , kde mám  fotky/ na počítač, tak pridám pár zaujímavých variácií z kvaky.

Ale nokedle by ma nenapadli , určite skúsim , verím, že budú mať úspech Slnko

Ďakujem za nápad Úsmev

M.á.r.i.a, St, 08. 06. 2016 - 16:58

Kvaka je stará zelenina len upadla do zabudnutia a je jej viac druhov, mám rada aj žltú. využiť sa dá naozaj od polievok-prívarkov-hranolky-pyré ale rada ju aj plním. Nepoužívam zemiaky tak kvaku používam ako náhradu. Teším sa na reptíky a hlavne nato, že ju ešte niekto pozná TlieskamÚsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama