Recept s fotopostupom na trochu zdravší a veľmi jednoduchý jablkový koláč, bez múky.
3⁄4 | hrnček | mleté orechy |
3⁄4 | hrnček | bezlepkové ovsené vločky |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
250 | gramov | jemný tvaroh |
2 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | med |
1⁄4 | hrnček | mlieko |
4 | kusov | jablko |
50 | gramov | maslo |
V miske zmiešame mleté orechy, mleté bezlepkové vločky a cukor. Vajíčka vymiešame s tvarohom, mliekom a medom, alebo cukrom.
Umyté jablká odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Ak máte radi škoricu, jablká môžete pokvapkať citrónovou šťavou a posypať škoricou, premiešame.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy (priemer cca 24cm) nasypeme polovicu sypkých ingrediencii, zľahka utlačíme.
Na to opatrne nalejeme tvarohovú náplň a na ňu ukladáme rovnomerne kúsky jabĺk. Na jablká nasypeme zvyšok sypkej zmesi.
Na ňu nastrúhame maslo, ak si ho dáme na chvíľu do mrazničky pôjde to šikovnejšie.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti s vlastnou rúrou. Po upečení necháme vychladnúť, aby sa koláč lepšie krájal. teplý bude skvelý so zmrzlinou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.