reklama
Je to chutné, zohreje aj zasýti.
Ingrediencie
1 | hrnček | ovsené vločky |
1⁄2 | hrnček | kokos strúhaný |
1 | polievková lyžica | kokosový olej |
500 | gramov | slivky |
2 | kusov | jablko |
1 | polievková lyžica | med |
1 | čajová lyžička | škorica |
50 | gramov | orechy |
Postup
Ovsené vločky a kokos, krátko opečieme na panvici s kokosovým olejom.
Slivky, umyjeme, odkôstkujeme, prepolíme. Jablká zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do hrnca a krátko dusíme. Môžeme podliať trochou vody. Pridáme škoricu a ak sú slivky kyslejšie v závere môžeme osladiť medom. Dusíme nie dlho, kým jablčká torchu zmäknú, záleží od odrody.
Striedavo vrstvíme vločky s ovocím, posypeme orechmi a môžeme pokvapkať medom. Skvelé ako raňajky, alebo zdravšia dobrota. ;)
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.