reklama

Maková roláda s tvarohovou náplňou

Pridal/a Kamila dňa 05. 01. 2017 - 14:00 - Recepty Kamila
Maková roláda s tvarohovou náplňou, Zákusky, recept, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na veľmi jednoduchú roládu pre milovníkov maku. Pomaly, ale isto doľaďujem svoje piškóty a tvarohový krém do absolútnej dokonalosti či skôr jednoduchosti.  Nemôžem mať dva koláče rovnaké. Chichocem sa

Ingrediencie
  Korpus:
7 kusov vajce
4 polievkové lyžice polohrubá múka
1⁄2 kus prášok do pečiva
5 polievkové lyžice mak
7 polievkové lyžice trstinový cukor
Ganache:
100 gramov horká čokoláda
60 milligramov šľahačková smotana
Tvarohová náplň:
500 gramov jemný tvaroh
250 gramov mascarpone
1 polievková lyžica med
1 čajová lyžička vanilkový extrakt
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus

ak máte výkonný robot, môžete vajíčka s cukrom vyšľahať do hustej peny. Ak nie žĺtky a bielka vyšľahajte samostatne, tu i tam dajte polovicu cukru.  K zmesi zľahka primiešame múku (môže byť aj celozrnná alebo bezlepková) zmiešanú s práškom do pečiva  a na záver mletý mak. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 190°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Ešte z horúceho korpusu dáme dole papier na pečenie a korpus opatrne zrolujeme s papierom na pečenie, tým istým,a lebo novým. Necháme vychladnúť.

Ganache

Smotanu zahrejeme tesne pod bod varu, dáme dole z tepla a dôkladne v nej rozpustíme čokoládu. necháme vychladnúť, zľahka stuhne. Namiesto ganache môžete pod tvarohovú náplň rozotrieť višňový džem.

Tvarohová náplň

Mascarpone prešľaháme s medom a už len krátko primiešame tvarohom, vanilku .... Ak namiesto mascarpone použijete vyšľahanú šľahačku, náplň bud potrebovať viac času v chladničke na stuhnutie.

Plnenie:

Vychladení korpus roztočíme, rovnomerne rozotrieme čokoládovú náplň, na to nanesieme tvarohovú náplň,a si najideálnejšie so zdobiacim vreckom. Korpus zrolujeme a necháme chvíľu schladiť.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Evka1223, Št, 05. 01. 2017 - 15:54

Vyzerá úúúúúžasne....až slintám a to som si povedala, že si dám po sviatkoch pokoj so sladkým Chichocem saChichocem saChichocem sa

Kamila, Št, 05. 01. 2017 - 18:47

Však toto, ako prestať so sladkým. Hambím sa

dasa_, Št, 05. 01. 2017 - 20:19

Tak, toto presne sú tie recepty, kedy ďakujem, že mám pokazenú trúbu PohodaPohoda Lákalo by ma to veľmi. A skončilo by to tak, že rodina by ochutnala po 1 kúsku a ja zvyšok .....

Vyzerá to fakt výborne

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama