M.á.r.i.a
Je obdobie špargle a tak sa často objavuje v mojom jedálničku na rôzne spôsoby ...
350 | gramov | ryža arborio |
500 | gramov | špargľa biela |
150 | gramov | hrášok |
2 | kusov | jarná cibuľka |
6 | decilitre | zeleninový vývar |
2 | decilitre | biele víno |
1 | strúčik | cesnak |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
2 | plátky | maslo |
1 | čajová lyžička | kurkuma |
50 | gramov | parmezán |
Špargľu si očistíme, špičky si odložíme a ostanú si nakrájame približne na 3 cm kúsky, cibuľku - bielu časť nakrájame na hrubšie kolieska ( zelenú taktiež ale necháme si ju na záver ), cesnak nasekáme na drobno.
Na oleji speníme cibuľku (bielu časť) s cesnakom a chvíľku restujeme, pridáme ryžu a hrášok a taktiež chvíľku restujeme, pridáme kurkumu. Zalejeme polovičkou vývaru, necháme zovrieť a za stáleho miešania dusíme. Podľa potreby prilievame vývar a víno.
Popri tom si orestujeme na panvici na masle kúsky špargle, ktoré pridáme (bez tuku) pred dokončením do ryže aj s časťou zelenej cibuľky (necháme si trochu na posypanie na vrch).
Keď máme ryžu mäkkú (mala by byť na skus) zamiešame do rizota plátok masla, kto má rád môže aj časť parmezánu. Ja nedávam lebo mám rada chuť špargle, parmezán je dosť výrazný a chuť mi zanikne. Používam ho len na posypanie na vrchu.
Na panvicu, kde sme restovali kúsky špargle si dáme opiecť špičky, ktoré použijeme na vrch ako ozdobu.
Bez masla a syru vhodné aj na delenú stravu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.