reklama

Krémové rizoto so špargľou a hráškom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 12. 05. 2017 - 11:20 - Recepty M.á.r.i.a
Krémové rizoto so špargľou a hráškom, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Je obdobie špargle a tak sa často objavuje v mojom jedálničku na rôzne spôsoby ...

Ingrediencie
350 gramov ryža arborio
500 gramov špargľa biela
150 gramov hrášok
2 kusov jarná cibuľka
6 decilitre zeleninový vývar
2 decilitre biele víno
1 strúčik cesnak
3 polievkové lyžice olivový olej
2 plátky maslo
1 čajová lyžička kurkuma
50 gramov parmezán
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Špargľu si očistíme, špičky si odložíme a ostanú si nakrájame približne na 3 cm kúsky, cibuľku - bielu časť nakrájame na hrubšie kolieska ( zelenú taktiež ale necháme si ju na záver ), cesnak nasekáme na drobno.

Na oleji speníme cibuľku (bielu časť) s cesnakom a chvíľku restujeme, pridáme ryžu a hrášok a taktiež chvíľku restujeme, pridáme kurkumu. Zalejeme polovičkou vývaru, necháme zovrieť a za stáleho miešania dusíme. Podľa potreby prilievame vývar a víno.

Popri tom si orestujeme na panvici na masle kúsky špargle, ktoré pridáme (bez tuku) pred dokončením do ryže aj s časťou zelenej cibuľky (necháme si trochu na posypanie na vrch).

Keď máme ryžu mäkkú (mala by byť na skus) zamiešame do rizota plátok masla, kto má rád môže aj časť parmezánu. Ja nedávam lebo mám rada chuť špargle, parmezán je dosť výrazný a chuť mi zanikne. Používam ho len na posypanie na vrchu.

Na panvicu, kde sme restovali kúsky špargle si dáme opiecť špičky, ktoré použijeme na vrch ako ozdobu.

Doplňujúce poznámky

Bez masla a syru vhodné aj na delenú stravu...

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama