Rýchlo urobená maškrta...
275 | gramov | lístkové cesto |
250 | gramov | Philadelphia syr |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
500 | gramov | jahody |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
125 | gramov | černice |
2 | plátky | želatína |
Lístkové cesto si rozkrájam na 12 častí ( po dĺžke na 4 časti, po šírke na 3 časti ). Vzniknutými obdĺžnikmi vystelieme formy na maffiny, popicháme vidličkou a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 st, približne 15 min. Necháme vychladnúť. Jahody si očistíme, necháme si pár kúskou na ozdobu. Ostatné nakrájame na menšie kúsky, zasypeme cukrom, pridáme citr. šťavu a dáme pomaly rozvariť kým sa neodparí tekutina. Syr Philadelphia vymiešame s medom, vyšľaháme si smotanu a spojíme zľahka so syrom. Plátky želatíny si namočíme do 2-3 poilevkových lyžíc vody, necháme 10 min. napušať. Potom na slabom ohni zohrievame len tak kým sa želatína nerozpustí - NEVARIŤ ! Do tejto tekutiny dáme 2 PL smotanovej hmoty a dobre premiešame aby sa to spojilo, potom to vylejeme do smotanovej hmoty a dobre premiešame. Rozdelíme si ju na 2 časti, do jednej pridáme zredukované jahody a druh necháme bielu. Košíčky plníme kôpkou jahodovej a kôpkou bielej smotanovej hmoty, ozdobíme ovocím.
Nejako mi ostalo plnky tak som urobila poháre, kde som použila dlhé piškóty...dobrú chuť !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.