reklama

Jahodový koláč

Pridal/a Kamila dňa 22. 06. 2017 - 19:35 - Recepty Kamila
Jahodový koláč, Koláče, recept, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na originálny jahodový koláčik. Dávkovanie je na malý plech, na veľký skúste 1,5 dávky.

Ingrediencie
  Korpus:
4 kusov vajce
100 gramov práškový cukor
100 millilitrov voda
100 millilitrov olej
1 kus vanilkový cukor
200 gramov polohrubá múka
1 kus prášok do pečiva
Jahodová náplň:
250 gramov jahody
100 gramov kondenzované mlieko
Smotanová náplň:
250 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov jemný tvaroh
1 kus vanilkový cukor
1 čajová lyžička práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny, na nižších otáčkach prišľaháme olej a vody a na záver zľahka múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hmotu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech a pečieme cca 35-40 minút pri teplote 170°C ,a lebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Jahodová náplň:

Jahody popučíme na dreň, pridáme kondezované mlieko, netreba veľa a premiešame.

Smotanová náplň:

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom do tuha a zľahka k nej primiešame jemný tvaroh.

Plnenie:

Do vychladnutého korpusu spravíme druhou stranou varešky otvory, relatívne nahusto. Zalejeme ich jahodovou náplňou a na ňu zľahka rozotrieme smotanovú náplň. Dáme schladiť do chladničky na pá hodín.

Koláčik som robila s bezlepkovou múkou, (bublaninové cesto) ale už to nebolo ono, veľa bezlepkovej múky. Pri bezlepkovej budem robiť už len piškótové cesto. Korpus je jemnejší, ale božský, robila som ho pred týždňom. 

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama