reklama

Ríbezľový koláč s tvarohom

Pridal/a Kamila dňa 10. 07. 2017 - 17:17 - Recepty Kamila
Ríbezľový koláč s tvarohom, Koláče, recept, Kamila

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom


reklama

Recept s fotopostupom na ozaj vynikajúci ríbezľový koláčik. Ríbezle je možné zameniť aj za iné drobné ovocie ako sú maliny, černice, čučoriedky, ale aj slivky Úsmev

Ingrediencie
Cesto:
110 gramov bezlepková múka
70 gramov práškový cukor
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
1 kus vajce
60 gramov maslo
80 millilitrov mlieko
Tvarohová náplň:
250 gramov tvaroh
1 kus vajce
1 polievková lyžica kukuričný škrob
1 kus vanilkový cukor
1 polievková lyžica práškový cukor
Dokončenie:
500 gramov ríbezle
2 čajové lyžičky kukuričný škrob
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Maslo necháme zmäknúť a aj vajíčko a mlieko môžeme nechať chvíľu zohriať pri izbovej teplote. Vajíčko, zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme do peny. K hmote prišľaháme mlieko na striedačku s múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Cesto preložíme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie, prípadne vymastenej a múkou vysyspanej formy (priemer cca 28cm), rozotrieme ho tak , aby n aokrajoch bolo trochu vyššie.

Tvarohová náplň:

Všetko spolu ručne vymiešame. Ja som dala trochu viac tvarohu, mala som 500g balenie, ale to už je veľa.  Tvarohovú náplň opatrne rozdelíme a rozotrieme na cesto.

Dokončenie:

Odstopkované, umyté  a odkvapkané ríbezle premiešame so škrobom a rovnomerne nasypeme n atvarohovú náplň, ďalej od kraja.

Koláč pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti s  vašou rúrou. Môžete ho ešte chvíľu nechať vo vypnutej pootvorenej rúre, aby tvaroh lepšie držal výšku, nemusíte. Koláčik je ozaj svieži, výborný, dokonca aj s mojou bezlepkovou múkou a to už je čo povedať, lebo na jedno vajíčko jej tam šlo dosť.Hambím sa

Pozrite si viac receptov na svieže koláče s ríbezľami

Doplňujúce obrázky
Ríbezľový koláč s tvarohom, Koláče, recept, Kamila, 1

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Ríbezľový koláč s tvarohom, Koláče, recept, Kamila, 2

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Ríbezľový koláč s tvarohom, Koláče, recept, Kamila, 3

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Ríbezľový koláč s tvarohom, Koláče, recept, Kamila, 4

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Ríbezľový koláč s tvarohom, Koláče, recept, Kamila, 5

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Ríbezľový koláč s tvarohom, Koláče, recept, Kamila, 6

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Ríbezľový koláč s tvarohom, Koláče, recept, Kamila, 7

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Ríbezľový koláč s tvarohom, Koláče, recept, Kamila, 8

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Ríbezľový koláč s tvarohom, Koláče, recept, Kamila, 9

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Ríbezľový koláč s tvarohom, Koláče, recept, Kamila, 10

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Ríbezľový koláč s tvarohom, Koláče, recept, Kamila, 11

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Zuzana Ruzsikova, Ne, 15. 07. 2018 - 23:35
Veľmi chutný, rýchly a jednoduchý koláč. Pre mňa doteraz najchutnejší recept na koláčik s ríbezľami. Ďakujem za recept :)
gusto, Ut, 02. 07. 2019 - 09:05

-500g (aj neocistenych) ribezli je privela k pomeru ostatnych surovin,

-250g tvarohu primalo 

-ta trocha zlateho klasu v ovoci sa uplne stratila, vacsina kusov ovocia sa pri peceni podla postupu roztiekla na kasu

= ja som mal 400g ribezli a 400g tvarohu a aj tak bola ribezlova vrstva vyssia ako tvarohova, vobec nie ako na obrazkoch

Kamila, Ut, 02. 07. 2019 - 09:48

Dobry den, dakujem za upozornenie ohľadne množstva ingrediencii. S mojimi receptami je to ťažké, lebo zväčša experimentujem a mnohé pridávam od oka, hlavne to ovocie, .

O tento recept som sa delila predovšetkým preto, že koláčik bol ozaj fantastický. Najvyšší čas ho upiecť znova, zase raz dozreli ríbezle a recept upresniť.

Úloha zlatého klasu nie je udržať ovocie celé, ale zahustiť šťavu, ktorú ovocie pri pečení pustí.

Ríbezľová vrstva pri neupečenom koláčí bola aj u mňa vyšiia, klesla až po upečení.

Jarmila17, St, 31. 07. 2019 - 16:37

najsam-lepší koláčik. Robím všetko podľa predpisu, len ovocie nevážim, dávam od oka, aby bol koláč plný. A vyšiel mi vzhľadovo podobne, chuťovo super!

Andrea Raj, Št, 30. 07. 2020 - 16:53

Výborný recept, jediné čo som zmenila je, že som pouzila iba 250 g ríbezlí s 2 PL cukru a škrobom podľa popisu. Vyzerá skoro ako na obrázku :) Ďakujem za recept!

Kamila, Št, 06. 08. 2020 - 14:02

Som rada, že sa podaril. Áno To ovocie vždy dávam od oka a potom len odhadujem váhu. Hambím sa

lastovička, Ut, 11. 07. 2023 - 12:12

a aká BZP múka je naj na tento koláč? ďakujem,

Kamila, Ut, 11. 07. 2023 - 13:37

To keby som vedela, dlho som pouzivala novalim tmavu univerzalnu, ale uz ju nevyrabaju. Teraz vacsinou mixujem novalim univerzálnu, bezlepkovu ovsenu a mlete mandle asi po tretinach.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama