reklama

Obrátený marhuľový koláč

Pridal/a Kamila dňa 17. 07. 2017 - 10:21 - Recepty Kamila
Obrátený marhuľový koláč, Koláče, recept, Kamila

reklama

Recept s foto postupom na veľmi jednoduchý šťavnatý marhuľový koláčik.

Ingrediencie
4 kusov vajce
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 kus vanilkový cukor
5 polievkové lyžice polohrubá múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
2 polievkové lyžice olej
500 gramov marhule
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ja som si to zjednodušila a vyšľahala, dostatočne dlho, celé vajíčka s cukrom do hustej peny. Odporúčam najprv vyšľahať bielka s polovicou cukru, žltka so zvyšným cukrom, pridať olej spojiť obe hmoty už len zľahka primiešať preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Na dno okrúhlej formy, moja mala priemer 24 cm, vystlanej pepierom na pečenie, rozložíme polovice marhúľ. Formu môžeme ešet vymastiť s maslom a na dno nasypyať kryštálový cukor. Na marhule vylejeme cesto. Pečieme pri teplote cca 170°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Necháme chvíľu vychladnúť, vyberieme z formy, obrátime, môžeme posypať plátkami mandlí a posypať práškovým cukrom.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

lastovička, St, 26. 06. 2019 - 10:50

prosím ťa a akú bezlepkovú múku si použila? ďakujem

Kamila, St, 26. 06. 2019 - 11:29

Novalim tmavú univerzálnu, tú som používala vždy, len ju teraz neviem zohnať. Ale podľa mňa je úplne jedno akú použiješ,  ide tu múky málo.

Veron24, So, 20. 07. 2019 - 13:21
Prave upeceny. Nadherny.. dakujem za recept
Kamila, Ne, 21. 07. 2019 - 18:19

Krásny je, som rada že sa podaril ;)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama