reklama

Bye bye America(n Pie)

Pridal/a balalajka dňa 11. 08. 2017 - 21:58

reklama

Ja viem, neskoro je.

Už sme mali dávno odletieť, ale ved vieš .... časový posun. Tak hádam mi je odpustené.

Ale tak pofrflali ste si statočne.

Hádam ale trochu aj užili.

Ja som si užila po svojom.

Dala som 2* "long way" ( vyše 200km na biku za mnou), aj pôvodných obyvateľov som mala Veľký úsmev - však skúste vkročiť do Zliechova v nedeľu na biku, sama žena, pri 36 stupňoch - jak z filmu o divokom západe na vás budú kukať (už len ten vypľutý tabak som čakala).

Dala som milk shake (2 krát), dala som donut, dala som kúsok pizze xxl, hľadala som kone, ale niekam mi ich skryli, lebo teplo asik, počúvala Madonnu, Elvisa, naháňala sa kus s policajtmi (opačné garde Váľam sa od smiechu po podlahe - oni v predu, ja za nimi, aby som urobila foto americkej polície), videla kolónu amerických policajtov ako zablokovali diaľnicu, prekročila rýchlosť v dedine pri zjazde na biku Vyplazený jazyk, riskovala krk pomedzi kamióny, pila 8dcl malinovky po 50km vysmednutá ako ťava. Zaspala takmer vo vani od únavy a utopila sa, pila červené víno z fľaše Hambím sa, obdivovala výklady, behala bosá po tráve. Jedla lievance s javorovým sirupom a marshmallows. No a tancovala ako Madonna.

Divoko, nespútane.

Bol to skvelý týždeň.

Chvála Bohu že končí.

Bey bey America.

Teším sa na teba Európa.


reklama

reklama

Kamila, Pi, 11. 08. 2017 - 22:08

Dobrá si ty Áno Blahoželám k výkonom. Tlieskam

balalajka, Pi, 11. 08. 2017 - 22:36
Ďakujem. Na jednu trasu som mala doprovod - na tú strmsiu, sialenejsiu a riskantnejšiu, na dlhšiu som bola sama s Merčou, ale stálo to za to. Zvyšok zvládam z amerického týždňa bravúrne aj sama. Hlavne to jedlo. :D A čo ty? Bolo niečo americké?
Kamila, So, 12. 08. 2017 - 12:57

Ani nie, ja somPrekvapenie taka stale spomalená, kus po zadu. Ešte žijem Dánskom a Kika mi dala do ruk prvú časť talianskej rodinnej ságy a to sa len ťžko púšťa z ruky, už som pri drihej časti a študujem búrlivý život  v Neapole zpred 50 rokov dozadu. Ale vstávam veľmi neskoro, kvôli tomu čítaniu do neskorých hodín. Výhlásim to za americké?Váľam sa od smiechu po podlaheVeľký úsmevChichocem sa

púpavienka, So, 12. 08. 2017 - 07:26

Myslela som že som si doniesla americkú morku ale vraj nie je to ona aj ked my sme ju vlani kupovali ako americkú morku tak je, však?

Dnes ráno už o 3 ma zobudilo erdžanie koňa spoza cesty od susedov, tak aj to bolo.

Nuž a veľa som si pospomínala ma moju babku amerikanku, vždy mi jej bolo ľúto aký ťažký život v rodičovskej domovine mala. Zmrzlinu nemôžem a nieto ešte z 5 kilového vedra, stejk tak isto, takže s jedlom pobiedne, neťaham sa ja na ameriku, žiadne fastfood ani nič instantné či dokonca tuniaka s cestovinou aj ked iba z konzervy, mne to vždy prišlo také americké.

balalajka, So, 12. 08. 2017 - 08:00

No jak pekne si to zvládla Mrkám.

Počuj a americké zemiaky? Ja ich robím tak, že také s tenšou šupkou chvíľu uvarím a potom len so soľou pomastené dám na plech. Každá 1/4 zemiaka extra, aby pekne ochrumkaveli.

Ha! A ja makám prať Bozkávam.

Na zajtra takeeee prekvapko - dúfam, že sa budete tešiť. Lebo ja sa teším jak malé decko naň TlieskamTlieskamTlieskam

púpavienka, So, 12. 08. 2017 - 09:58

Americké zemiaky teraz  nerobím, mala som ich veľmi rada so zmesou vlastnoručne vytvoreného korenia a teraz je s tým problém, s korením sa veľmi neráčim a bez toho korenia to už nebude ono, takže ostávam pri jednoduchých slovenských  - soľ, rasca a  s maslom.

balalajka, So, 12. 08. 2017 - 11:21
Vlastnoručne robené korenie znie viac ako dobre! Prosím prosím podel sa....
púpavienka, So, 12. 08. 2017 - 13:29

No vieš každý raz bolo namiešané niečo iné, ale všetci tvrdili že je to to pravé. Najskôr si vychadzala z korenia na pečené zemiaky, ktoré sa nám ale vôbec nepáčilo a tak som dala základ červená paprika, drvená rasca, mleté korenie, soľ, sušený tymian ak som nemala tak trochu majoránky, trochu grilovacieho korenia či korenia na americké zemiaky ak sme chceli pikantnejšie tak som dala čili. Takže moja zmes mala vždy niečo aj zo zmesi ktoré som mala doma a nevedela využiť. Veľmi dobrá bola materiná duška , či trochu oregana, rozmarín ak chceš tak len trošku. Myslím že to bolo jedine korenie ktoré som bohato miešala, na tých zemiakoch to bolo super dokonca aj na kurati ktoré som občas piekla na týchto zemiakoch.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama