reklama

separovanie

Pridal/a púpavienka dňa 27. 08. 2017 - 13:27

reklama

Slovko, ktorým sme nahradili triedenie, viete ono to bolo také socialistické a my nechceme nič také v dobe plného kapitalizmu. Nuž áno snažime sa všetci alebo skoro všetci separovať hlavne odpad, lenže?

Mali by sme oveľa viac  dávať priestor separacií informáciam ktoré k nám prichádzajú a zasievajú strach, lebo strach je tak veľmi v tejto dobe potrebný, strach je najlepším manipulačným prostriedkom, ním ovladate každého. Toto je motto našich silných politikov, zrejme aj publicisti chcú mať dobre zaplatené a tak je všetko iba biznis.

Tento odpad je ten najhorší - ľudský odpad a nie  len plasty či papier. To čím sme nakrmení a to potom vypúšťame je ta najväčšia hrôza ktorá môže skončiť zle. Obžerstvo, smilstvo, zlodejina vládnu svetom. Nie, nie som naboženský fanatik, ale uvedomujem si veľké dôsledky na svet v tomto ponímaní. Aj ja triedim odpad aspoň sa o to snažím aj ked zrejme nie až tak z dôvodu že týmto zničime planétu, ale skôr zo sedliackého rozumu ktorý mi hovorí že nepotrebujem veci robiť tak a môžem ich meniť.

Prečo ľudia neseparujú informácie ktoré k ním prichádzajú? - prečo všetkému veria? - kde je ich sedliacký a teda inštiktívny prístup. Načo je dobré ak niekto separuje komunálny odpad ale žije za vysokým betonovým múrom, všetky stromy sú vystrihané na ježka a iné tvary, sú tam navozené kamene z Talianska alebo aspoň z Tatier - áno ma stále vytriedené skrine ale nie preto že má málo veci ale preto že si potrebuje dokúpiť dalšie, všetky potraviny a iné veci daruje iným   lebo ona si musí kúpiť dalšie množstva krémikov a iných serepetičiek. Je to človek ktorý myslí iba cez peniaze - ja na to mám a preto si to môžem dovoliť.

Aj tu sme veľa popisali o triedení odpadu ale povedzte mi kto z vás sa vzdal auta aspoň na čas chodenia nákupov, verte že by ste toho kúpili oveľa menej ak by ste to museli odniesť domov.

Viete niekde písali že už je konečne doba odchodu guruov a anjelov, neviem či je ten správny čas ale niekedy prísť musel a my sa budeme musieť zrovnať sami so sebou a prestaneme rozmýšľať ako odpad - pôjdem ak mi to niečo hodí, urobím lebo ten mi môže pomôcť a pod. prestali sme robiť veci lebo to tak nejako cítime a ak sa nám to stane odrazu spoznáme ten dávno zabudnutý pocit, ktorý tak divne štekli niekde pri srdiečku.

Veľmi radi ešte ľudia separujú ľudí, psov či mačky a iné zvieratá. Ľudia sa väčšinou delia na bohatých a ešte viac bohatých ostatní za nič nestoja, ale nie stoja na nich stoja všetky granty, ved čo by bolo ak by ich nebolo, pre koho by sa písali sociálne projekty? No a ešte potom aj na tých že takí nebude mať obyčajnú mačku či psa, čo na tom že sú to živé zvieratá, veľakrát ide iba o predvádzanie aj ked v konečnom dôsledku môžu toho človeka nakoniec prinútiť myslieť inak.

Neseparujeme informácie v televízií či novinach, rýchlo zdieľame všetky pohromy ktoré na nás padajú a my sa musíme brániť, hlavne vojna by nám pomohla - treba americký zbrojný priemysel naplniť, no a tiež je divné že málokto tieto fotky označí ako hoax ale ak ide o to koľko niekto berie každý mesiac a má príspevok aj na lieky aj na všetko možné a nikdy v živote nerobil - tak to je už na začiatku označené ako hoax. No s tými zaradeniami do tých šuflíčkov je to presne ako aj s Wikipediou - každý obsah napísal niekto z ľudí, koľko krát tam idem tak mi ponukne aby som doplnila obsah alebo pozmenila. No my tomu veríme lebo je to napísané. Ešte som mala tv ked stále hovorili že nemajú ľudia otvárať dom cudzincom ktorí ich chcú okradnúť a hovoria o tom ako ich vnuk leží v nemocnici. Nuž fajn ale viete čo sa dialo? - každý deň pribudali další a další ktorí naleteli, ono strach prekrýva iný strach a tu strach o vlastného vnuka bol väčší a tak zverejnenie možno viac uškodilo. Tak sa chcete niečoho vyvárovať až sa to stane. Po pol roku som stretla známu, myslela som že je veľmi chorá alebo niečo také, volala som jej niekoľko krát ale nikdy mi telefon nedvíhla, naposledy bola dosť vážne chorá.

 Konečne som ju stretla a ona celá nešťastná ako nedám o sebe vedieť že ona nemá moje nové tel. číslo a bála sa o mňa - nuž hovorím že som jej márne telefonovala min. 15x a nikto telefon nezdvihol.

-aha a ty maš utajené číslo? - nie ale ak má nemáš v kontaktoch tak ti napíše neznámy - aha tak potom prepáč ale ked v telke hovorili aby sme nedvíhali taký telefon. Nuž tak to je, vždy som videla čo je za tým a minule sa mi to potvrdilo.

Vnuk išiel za babkou na prázdniny, vo vlaku zaspal a okradli ho o všetko, chcel mu pomôcť sprievodca a tak mu požičal telefon aby jej zavolal, samozrejme neznáme číslo a tak babka nedvihla. Chlapec prešiel skoro 50 km v noci a ešte k tomu dáždivej, dostal z toho zápal pľúc a tak prázdniny skončili v nemocnici.

No a tiež ak sa pozrieme na odpadové firmy tak pochopime, že všetky začali fungovať kedy bolo uznané že treba dotovať takéto podniky a tak sa vytvorili granty a je to jedno kde to je, možno v číne nemali dotácie ale oni zase vedia zúžitkovať všetko a preto takisto ako tie severské štáty odpad vykupujú z iných zemi. Ono totiž ak už je to postavené tak potrebujete zarábať a preto treba veľa odpadu aby fabrika bola rentabilná. Tiež ak mám stroje na druhotné spracovanie PET tak neviem spracovať iné plasty a tak iné idú tam kde také linky majú. Všetko ešte aj ten triedený odpad je biznis, trošku zalepime oči, máme novú továreň na peletky, čo tam po tom že mala spracovávať odpad ktorý ostáva v lese, oni skupujú a stále vyrubujú mladiny vraj nálety a aj popri cestach a čím viac to robia, tým viac pri búrke padá stromov a mohutných lebo už nemajú tie nálety ktoré to pod nimi spevňovali a padnutý strom, - znovu budú peletky a ľudia mate si kúpiť pece na peletky a peletky od nás, čo tam po tom že sme ich vyrobili za pár centov z dreva od vás - no a nie je to len drevo ale aj všetko iné.

Hovorí sa že ten kto si nevie upratať v sebe môže všetko vyhodiť a stále bude mať pocit že musí niečo ešte vyhodiť, preto začnite s rozumom a začnite od seba.


reklama

reklama

balalajka, Ne, 27. 08. 2017 - 19:00

A ci pana. To bolo myšlienok.

Mňa zastavila tá prvá.

Ten strach. Hej, strach je najväčšia naša brzda. Vo všetkom. A najhoršie je báť sa seba. Lebo my samy si robíme svoj strach.

A ten odpad - nuž Gitka neviem čo bolo prvé, či dotácie, či potreba stavať tie recyklačné fabriky. Ono je to asi ako so sliepkou a vajcom.

Inak stromy pri ceste neschvaľujem. Sú polia, lúky neobrobené nikdy a ničím. nech sa páči. Umelo tam vytvorme les. Som za. Prečo nie? Ale meter od cesty strom, čo ho nikto neobreže od konárov idúcich do cesty? Trochu veľký hazard zo životmi. Ale asi píšem o iných stromoch ako ty.

púpavienka, Ne, 27. 08. 2017 - 19:24

No vieš u nás ideš cez horu a vtedy ty si tam príšelec ale hora stála skôr, takže ak ideš cez také úseky zbytočne si stromy nepriať, ja žijem v horách. No a všetko je ok ak robia poriadok a okrešu stromy aby sa aj autobus vystupil, lenže potom to už neboli konáre ale aj krovie ktoré je vždy pri ceste v hore ako prvé, jeden meter a odrazu sa stromy ktoré sú vyššie začali rúcať. Héj aj búrky a námrazy boli veľké, ale aj tak. Prišli a urobili další meter vyššie a stromy viac a viac padajú. Sedliacký rozum ti povie, že nakoľko je to v kopci tak ta krovina držala aj stromy ktoré rástli nad ňou a ukazalo sa že to bol nesprávny ťah. No ale aj iné, u nás urobili holoruby vraj popri lese - nie ceste, ked som videla množstvo kôp stromov, niektoré kmene aj poriadne a z toho všetkého je peletka, lenže ten holorub umožnil to že pri veľkej búrke tam popadali staré stromy, lebo už tam bol ťah a tak máme oveľa väčší holorub a tak ti povedia aj na iných dedinách u nás v blízkosti. U nás spracovateľské fabriky  zo separovaného zberu z komunalneho odpadu nikto nepostavil skôr ako dostal dotácie, viem to priamo od riaditeľa. Jednoducho tu bola príležitosť a potreba urobiť čiarku že sa niečo pre odpad robí.

No a strach je najvyššia mocnosť - naozaj, človek vie aj zomrieť od strachu a urobí všetko.

Kamila, Po, 28. 08. 2017 - 12:11

Veru strach ozaj nie je dobrý priatel. A tých informácii, katastrofických scénarov, čo sa na nás zovšadial valí ...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama