anjeli
Neviem, či ma tento recept upútal pretože je jeseň a slivky mi k nej neodmysliteľne patria alebo toto upršané počasie, keď potrebujem zahnať splín niečím sladkým. Ale nebanujem, že som ho vyskúšala. Splnil svoju misiu a na chvíľu som sa mohla vytešovať z ľahučkej, ale lahodnej chuti.
500 | gramov | lístkové cesto |
250 | gramov | ricotta |
50 | gramov | práškový cukor |
2 | kusov | vajce |
40 | gramov | maslo |
7 | kusov | slivky |
Slivky umyjeme, prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku a každú nakrojíme do vejárika.
Pripravíme si plnku: zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vajíčkami, pridáme ricottu a premiešame.
Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu, každú natenko rozvaľkáme a rozdelíme na 6-7 štvorcov.
Štvorce prenesieme na plech vystlaný papierom a na každý štvorec dáme cca 2 PL plnky a polovicu slivky.
Pečieme na 220 °C, 15 minút. Posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.