Hubová sezóna je tu. Táto kombinácia mäsa a húb chutí vynikajúco a prevonia celú kuchyňu.
300 | gramov | huby |
500 | gramov | mleté mäso |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | kusov | vajce |
2 | kusov | rožky |
trocha | biele korenie mleté | |
čajová lyžička | rasca drvená | |
čajová lyžička | majoránka | |
trocha | petržlenová vňať | |
trocha | strúhanka | |
trocha | mlieko | |
trocha | soľ | |
trocha | olej |
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme huby, soľ, mleté biele korenie, rascu a pražíme, kým huby nezmäknú. Rožky nakrájame a namočíme do mlieka. V miske si zmiešame trochu vychladené huby, mleté mäso, rožky namočené v mlieku/vyžmýkané/a majorán. Podľa potreby zmes zahustíme strúhankou a vtlačíme do vymastenej formy. Pečieme 50-60 minút 200 stupňov Celsia / plyn 4-5/
Uvedenú zmes môžeme vytvarovať aj ako jednotlivé fašírky, obaliť v struhanke a vypiecť.
Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.