reklama

Tekvicové Snickerdoodle Cookies

Pridal/a balalajka dňa 26. 10. 2017 - 15:52 - Recepty balalajka
Tekvicové Snickerdoodle Cookies, Drobné pečivo, recept, balalajka

balalajka


reklama

Snickerdoodle nemá nič spoločné so Sneacker topánkami ani so Snickers tyčinkou, najbližšie má asi k Schnoodle dog (plemeno psa vyzerajúci ako niečo medzi pudlíkom kríženým s karamelovým cukríkom s najroztomilejším ksichtíkom). 

Ingrediencie
90 gramov maslo
90 gramov hokaido
75 gramov kryštálový cukor
75 gramov hnedý cukor
2 kusov vajce
300 gramov hladká múka
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
  štipka soľ
1 čajová lyžička škorica
1 čajová lyžička muškátový oriešok
3 polievkové lyžice trstinový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Snickerdoodle sú mäkké koláčiky charakteristické cukrovým pláštikom a korenistou chuťou. No a tým, že ak ich neumravníte, budete ich mať po celom plechu jak také mega placky. Ale DOBRÉ placky.

Z hokaido tekvice alebo z tekvice na pečenie pripravíme 90 g pyré. Pyré sa pripravuje  pečenej, NIE varenej tekvice. Maslo, tekvicové pyré, oba cukre, vajíčka, múku, prášok do pečiva, sódu a soľ zmiešame do kompaktnej hmoty. Malo by to mať konzistenciu plastelíny.

Robíme rovnaké guličky o priemere cca 3cm, ktoré obalíme v zmesi škorice, muškátového oriešku a cukru. Už to neutľapkávame do cesta, cukor má zostať na povrchu. Pozor! Čul grif. Pohov.

Guličky dáme do mafinových košíčkov, aby boli umravnené a trochu držali tvar. Inak sa vám pri pečení rozlejú po plechu. Alebo nešanujte robotu a urobte menšie guličky a dajte medzi ne riadny rozostup. Roztečú sa na placky cca 3 násobku veľkosti guličky. Pečieme na 160 stupňov 11-12 minút.

Dobrú chuť.

Výnos
24 Kusy
Celkový čas
52 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

anjeli, Ne, 10. 12. 2017 - 00:01

Hm,hm,hm... tak ja som sa dnes na tie Snickersdoodle odhodlalaMrkám. Aj keď priznávam /keďže si ma riadne vystrašila pri postupe tým ako mi sa cesto rozlejePrekvapenie/, tak som prelustrovala internet a objavila iný recept, veľmi podobný tomu TvojmuHambím sa... Ale musím uznať, výsledok chuťovo veľmi prekvapilVyplazený jazyk... príjemne samozrejmeÚsmev, inak by som sa neprišla poďakovať za inšpiráciuBozkávam. Fakt to za vyskúšanie stálo... a vážne dík za inšpiráciu a nakopnutie.

No neodpustím si malý postreh, ja som dávala viac múky a len 1 vajíčko, 1 1/2 ČL kypriaceho prášku a bez sódy bikarbóny a neroztekali sa nejak bizardne Veľký úsmev, zostali tak príjemne plackoidné Veľký úsmev... v adekvátnej veľkosti. Tak možno tam je zádrhel, či?

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama