reklama

Posúch so slaninou a pokrútený "picovník"

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 03. 11. 2017 - 15:01 - Recepty M.á.r.i.a
Posúch so slaninou a pokrútený "picovník", Slané, recept, M.á.r.i.a

reklama

Aby bolo čo k šálke dobrého teplého čaju. Toto sa dá papať aj vychladnuté pizza už tak nechutí VeÄľkĂ˝ Ăşsmev

Ingrediencie
400 gramov špaldová múka celozrnná hladká
200 gramov špaldová múka celozrnná hladká
20 gramov droždie
1 polievková lyžica cukor
  čajová lyžička soľ
1 deciliter olej
3 polievkové lyžice kyslá smotana
2 decilitre voda
  slanina prerastená
  údené mäso
  cesnak
  paradajkové pyré
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Droždie si zasypem cukrom a vymiešam, pridám trochu vlažnej vody a nechám vykysnúť. Múky si preosejeme, pridáme ostatné suroviny a na záver kvások - vodu pridávame podľa potreby aby sme vymiesili pružné, hladké cesto. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste aspoň hodinu. Potom si ho rozdelíme na dva časti... jednu si vytiahneme rukami na dlhší a úzky pás asi tak 15x30 cm. Ja som ho natrela paradajkovým pyré s cesnakom a posypala čo chladnička dala - zvyšky údeného mäsa na drobno nakrájané. Preložím na polovičku a stáčam do protismeru ako špirálu, dám na plech. Druhú časť rukami roztiahnem na posúch a vtačím do neho na drobno nakrájanú slaninu. Obidva potriem olejom a posypala som provensálskym korením. Nechám podkysnúť kým sa nezohreje rúra na 180 st. a šup do nej upiecť. Pečieme približne 30 min.

Plnky si môžeme urobiť podľa seba čo nám chutí napr. syrové a miest slaninky vtlačiť sušené paradajky a olivy... a už sme v Taliansku.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
1 hod, 20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama