Dostať sa k čerstvým mušliam a nevyužiť ich hneď by bol hriech...
400 | gramov | špagety |
1⁄2 | kus | citrón |
soľ | ||
mleté korenie | ||
1 | kilogram | mušle |
3 | strúčiky | cesnak |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | deciliter | biele víno |
1 | zväzok | petržlenová vňať |
Mušle umyjeme a necháme hodinu namočené v studenej vode, v ktorej sme rozpustili lyžičku morskej soli.
Na panvicu dáme olivový olej a nadrobno nakrájaný cesnak a osmažíme. Pridáme víno, citrónovú šťavu a mušle, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a dusíme, kým sa mušle neotvoria. Tie, ktoré sa neotvoria vyhodíme.
Uvarené špagety pridáme na panvicu s mušľami, dobre premiešame, aby sa všetky namočili v šťave necháme chvíľočku prehriať.
Špagety rozdelíme do tanierov, obložíme mušľami a polejeme zvyškom šťavy. Podávame horúce.
Tieto špagety sa neposýpajú syrom aby sa nestratila chuť morských plodov. Ozdobila som čerstvými klíčkami a cherry paradajkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.