reklama

Čo je vlastné dôležité ...

Pridal/a Kamila dňa 27. 12. 2017 - 17:23

reklama

Po Vianociach, som sa rýchlo vrátila do reality. So starším synom sme dnes strávili zo tri hodiny v čakárni na chirurgii. Pre nás je to staré známe prostredie ...., len už ozaj stačilo. Verím, že po troch mesiacoch spejeme k záveru ... , na začiatok u synátora. So staršou dcérou nás čaká druhé kolo ...

Tri hodiny sú dlhá doba. Celkom úspešne som pokúšala svojho introverta s rôznymi debatami ...: Aj keď to bolo únavné, čas nám relatívne rýchlo zbehol, aj bez kukania do mobilov, až na malé výnimky. Dianie v čakárni, sa však prehliadnuť nedalo... Striedali sa pacienti, starší, mladší, aj tí skôr narodení ... Staršia pani, na prvý pohľad s onkologickou diagnózou, sa trápila statočne ... Pripomenula mi Lenku ... Spomenula som si aj na moju mamku, ktorá to všetko mala z rýchlika, či skôr japonského rýchlovlaku, napriek tomu veľmi boľavé ... Hlavou mi prebehlo mnohé ...

Človek si až pri stretnutí s chorobou uvedomí, aké dôležité je zdravie. Že to nie je len praobyčajná fráza, ale to najpodstatnejšie. Len za naším zdravím,  sa skrývajú tak dôležité detaily, ktoré my mamy, často odsúvame na vedľajšiu koľaj .... Duševná pohoda, pohyb, zdravšia strava, ale čo je asi najdôležitejšie, naučiť sa oddychovať, nájsť si čas na seba ... Nie sme supermamy a hlavne nimi nemusíme byť.

Nemusí byť všetko vyglancované, ani vždy navarené, a hlavne máme myslieť aj na seba, nielen na svoje okolie. Uvedomila som ti to, ked sa mi počas Vianoc podarilo nájsť zopár chvíľ, keď som si ozaj spokojne  a pokojne dopriala pozeranie filmu, čítanie knihy ... Aj to som musela byť mimo domu, lebo tam by sa mi asi také nepodarilo..., lebo ... Ja viem, úplná somarina, ale pre mňa veľká vzácnosť ...

Dievčatá, prajem vám ešte počas zostávajúcich sviatočných dní a nielen počas nich, veľa pokojných chvíľ, takých tých vašich.... Aby krátky sviatočný oddych , po dlhodobých prípravách,  nebol len oázou uprostred púšte, ale každodenou sučasťou nášho života.


reklama

reklama

dasa_, St, 27. 12. 2017 - 17:53

No, nienadarmo, keď inštruujú v lietadle matky s malými deťmi, tak hovoria, že matka si musí masku v prvom rade nasadiť sama a až potom sa starať o dieťa. dlho som s tým bojovala, kým som to pochopila.

Áno, treba sa starať aj o seba. Nie je to sebectvo. Je to nutnosť. Tam treba začať. Až potom možeš fungovať pre ostatných.

púpavienka, St, 27. 12. 2017 - 20:17

Áno, treba sa starať aj o seba. Nie je to sebectvo. Je to nutnosť. Tam treba začať. Až potom možeš fungovať pre ostatných.

- ja len doplním, potom budú aj ostatní pre teba fungovať.

  
hrkálka, Št, 28. 12. 2017 - 08:12

Žiaľ, tá posledná veta nie vždy funguje....

púpavienka, Št, 28. 12. 2017 - 10:40
No možno to ešte chce ubrať o staranie sa o pohodlie iných.
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama